Markske zijn muts staat scheef.

Markske in tijden van crisis – Donald Trump “It’s a hoax!”

Een ironische blik op de actualiteit door de auteur van 't Spelleke Van Lierde.

1 april. Opletten vandaag. Bijna was ik er ingetrapt. Het legitiem verkozen opperhoofd van de allochtone Noord-Amerikaanse gemeenschap wierp zondag nog een visje: ‘It’s a hoax!’

Chinezen en West-Vlamingen mogen de volgende twee regels overslaan. Die dekselse Donald toch, altijd in voor een goeie grap. De geinige gele gabber uit het Witte huis haalde mij haast helemaal onderuit met zijn gehaaide humor.

De Verenigde Staten van Amerika staan pas aan het begin van een pandemie. In New York sterven ze in trosjes. Let wel: het is een vreemd volkje, daar in New York. De mensen leven er solidair: extraverten, artiesten, muzikanten, social(istisch)e pipo’s, holebis, en andere raar gespuis. Democratisch kiespubliek, zeg maar, dat sneller ziek wordt aangezien het watjes zijn.

In de Vereenzaamde Staten van Amerika, de Mid-West, zijn ze m éér gewend. De mensen leven er republikeins solitair. Ze doen het met zichzelf, of met een nicht indien opvolging van zelfstandige activiteiten aan de orde is. Soms met loslopend vee. Omwille van een hogere immuniteit blijven de kwaaltjes beperkt. Hooguit een open gehemelte of de muilplaag. Corona is er colletaral damage.

Die goeie ouwe doodbrave Donald Trump, zelf risicopati ënt maar intussen verzekerd van een nieuwe ambtstermijn, beloofde gisteren om alle gebruikte beademingstoestellen, nadat de ziekte er over twee à drie dagen bedwongen is, naar West-Europa te verschepen. Netjes afgespoeld en gesteriliseerd. Frisse lucht uit Texas, Oklahoma, Memphis, Tenessee om ons collectief te doen herademen.

En zeggen dat ik bijna mijn pen in vitriool had gedoopt. Poor lonesome me. Eeuwige dankbaarheid spat van mij af. Grote baas heeft gezegd: ‘It’s a hoax!’. e grapsjte, wèh

En nu maar knus naar jullie warme nestjes, en denk erom … oogjes dicht en snaveltjes toe. Slaap lekker.

Lees ook:

https://www.nuus.be/2020/03/24/markske-in-tijden-van-crisis-hoe-lang-gaat-dit-nog-duren/

https://www.nuus.be/2020/03/25/markske-in-tijden-van-crisis-droefenis-alom/

https://www.nuus.be/2020/03/26/markske-in-tijden-van-crisis-we-zullen-doorgaan/

https://www.nuus.be/2020/03/27/markske-in-tijden-van-crisis-complottheorieen-zijn-er-steeds/

https://www.nuus.be/2020/03/28/markske-in-tijden-van-crisis-ophokplicht-de-facto-met-een-uur-ingekort/

https://www.nuus.be/2020/03/29/markske-in-tijden-van-crisis-hangjongeren/

https://www.nuus.be/2020/03/30/markske-in-tijden-van-crisis-ophokplicht-is-geen-opfokplicht/

https://www.nuus.be/2020/03/31/markske-in-tijden-van-crisis-wat-een-luxe/