Duidelijker straatbeeld voor fietsstraten in Bevegem

Sinds 2016 kreeg Bevegem –na burgerparticipatie van de Bevegemse Buren– de eerste twee fietsstraten in onze stad. Hierdoor kregen auto’s in de Ooststraat en de Acacialaan een ondergeschikte rol op de fietsers.  Fietsers mogen er in beide richtingen rijden en mogen niet ingehaald worden door auto’s of andere motorvoertuigen. Bovendien is de maximumsnelheid er beperkt tot 30 km/u.

Een lovenswaardig initiatief om de verkeersveiligheid in de schoolrijke wijk te verhogen. Politiecontrole is hierbij belangrijk, maar ook een duidelijk ‘fietsstraatbeeld’ want enkel verkeersborden volstaan vaak niet. Er werd bij het stadsbestuur dan ook aangedrongen om tevens het wegdek te voorzien van een fietssymbool zodat alle weggebruikers duidelijk de fietsstraat herkennen. Vanaf vandaag worden deze symbolen aangebracht. Alweer een belangrijke stap naar een verkeersveiligere wijk, klinkt het bij de buurtbewoners.

Tekst en foto’s met dank aan Ullrich De Bosscher