Eerste coronabesmetting in Woonzorgcentrum Egmont

Ondanks de strikte maatregelen én het uitzonderlijke werk van de medewerkers in het Woonzorgcentrum Egmont, kregen zij deze ochtend het nieuws dat 1 bewoner besmet blijkt met het COVID-19 virus.

Nieuws dat uiteraard hard aankomt. Ze kunnen alvast meedelen dat de bewoner het naar de omstandigheden goed stelt. De familie van de getroffen bewoner werd meteen ingelicht, net als de familieleden van de andere bewoners van het woonzorgcentrum.

De medewerkers garanderen net zoals altijd de allerbeste zorgen. De bewoner wordt in quarantaine gebracht in het dagverzorgingscentrum, aanpalend aan het Woonzorgcentrum Egmont, dat sinds dag 1 van de coronacrisis leeg is komen te staan.

De voorbije weken hebben zij namelijk niet stil gezeten en hadden zij hun voorzorgen reeds genomen want het dagverzorgingscentrum werd toen al omgebouwd tot speciale quarantainevleugel voor eventueel besmette COVID-19 bewoners.

Personeelsleden krijgen alle benodigd beschermingsmateriaal. Daarnaast staan ze in nauw contact met de Coördinerend en Raadgevend Arts en het AZ St.-Elisabeth die hen verder begeleiden en informeren.