Markske, viert Beloken Pasen.

Markske in tijden van crisis – muzikaal intermezzo.

Een ironische blik op de actualiteit door de auteur van 't Spelleke V an Lierde.

Muziek verzacht de zeden en strijkt balsem op de ziel. Volgens de laatste berichten zullen er vele potjes zalf nodig zijn om het leed te verzachten. Ga er evenwel niet in de rij voor staan.

Aanleiding voor dit muzikale intermezzo was het leuke weetje dat het iconische zebrapad op Abbey Road waar the Beatles over schreden -eindelijk- overschilderd werd. De reden: nu pas is restauratie mogelijk omdat toeristen er noodgedwongen wegblijven. Nu is het zo dat the Beatles van 1969 niet echt ‘mijn’ Beatles meer waren, wel the Fab Four gedeeld door 4.

Nog niet wegzappen, amigo. Stel dat je ooit van je leven nog eens deelneemt aan een zaalquiz of aan een toogdiscussie waar het minste spoortje van corona ontbreekt, kan elk wistjedatje in je voordeel spelen. The Beatles waren op hun best op het album ‘Rubber Soul’ uit december 1965. Al het beste van de vroege Beatles – de boysband- en van de late Beatles -kijk eens mama, wat ik allemaal kan, en dan nog zonder handjes- wordt hier samengeperst in één complexloze zalige eerlijke plaat. Het plaatje is compleet. Het is een persoonlijke smaak natuurlijk, maar omdat mijn smaak zó goed is – valse bescheidenheid is een zonde!- kan je maar beter uitgaan van een correcte benadering.

Lekker weertje vandaag en morgen. Kom buiten tot aan je rooilijn. Maandag en dinsdag worden herfstig. Blijf binnen dan en beluister de mooiste tristesse in moderne muziek. Beleef achtereenvolgens de albums ‘Closer’ van Joy Division (1980) en ‘Berlin’ van Lou Reed (1973). En nog eens. Je voelt je daarna niet langer zo verdomd alleen in je miserie.

Geniet met mate, dus alleen.

Lees ook:

https://www.nuus.be/2020/03/24/markske-in-tijden-van-crisis-hoe-lang-gaat-dit-nog-duren/

https://www.nuus.be/2020/03/29/markske-in-tijden-van-crisis-hangjongeren/

https://www.nuus.be/2020/04/03/markske-in-tijden-van-crisis-paranoia/

https://www.nuus.be/2020/04/10/markske-in-tijden-van-crisis-is-er-een-dokter-in-de-zaal/