Erpe-Mere koopt herbruikbare mondmaskers aan

Het gemeentebestuur van Erpe-Mere heeft 21.000 herbruikbare mondmaskers besteld in de strijd tegen het Coronavirus.

Het gemeentebestuur wil elke inwoner van Erpe-Mere in functie van de huidige coronacrisis voorzien van één herbruikbaar mondmasker.
Toch blijft het raadzaam dat mensen nu al de nodige voorzorgen nemen door bijvoorbeeld aan de slag te gaan via www.maakjemondmasker.be .
Wie zelf aan de slag gaat, zal ongetwijfeld sneller over een herbruikbaar mondmasker kunnen beschikken. Door het dragen van dit herbruikbaar mondmasker én het respecteren van de afstands- en hygi ëneregels kunnen we onszelf en de mensen rondom ons optimaal beschermen.

Het gemeentebestuur bestudeerde heel wat aanbiedingen van organisaties die mondmaskers aanbieden. E én organisatie stak er met kop en schouders bovenuit. Deze organisatie bood naast een zeer goed kwalitatief mondmasker ook nog eens een zeer gunstige prijs én een fantastisch concept aan. Maar liefst 80 % van de investering zal immers rechtstreeks doorvloeien naar concrete projecten voor kankerpati ënten en lokale ziekenhuizen.
Op die manier draagt Erpe-Mere niet alleen zorg voor de inwoners maar zal het tegelijkertijd ook het goede doel steunen.

De inwoners moeten vanzelfsprekend rekening houden met een levertijd. De organisatie moet de enorme vraag van dit populaire initiatief kunnen verwerken én het gemeentebestuur moet de levering bij de inwoners voorbereiden.
Daarom wordt alle inwoners aangeraden om eventueel voor zichzelf al een stoffen mondmasker te maken. Dit zal sowieso geen overbodige luxe zijn aangezien een herbruikbaar mondmasker dagelijks moet worden gewassen.

Samen winnen we de strijd tegen het Coronavirus!