Merelbeke is dankbaar voor schenkingen mondmaskers en ander beschermingsmateriaal

Solidariteit in Merelbeke? Die is er vast en zeker. Het lokaal bestuur kreeg sinds half maart immers schenkingen van onder andere 5.000 chirurgische mondmaskers. Die worden verdeeld onder de lokale hulp- en zorgverleners en de woonzorgcentra.

Merelbeeks inwoner Marc Coucke deed een gulle schenking van 4.000 chirurgische mondmaskers. Die worden geleverd aan de Merelbeekse zorg- en hulpverleners. Het Provinciaal Zorgcentrum Lemberge, vzw De Heide en vzw Christophorus krijgen eveneens een deel van de schenking.

Ook op bouwbedrijf De Vroe Groep kon het lokaal bestuur rekenen. Dankzij het bedrijf worden binnenkort 1.000 chirurgische mondmaskers verdeeld aan Woonzorgcentrum het Lindeken en OC De Beweging in Bottelare.

“We zijn als lokaal bestuur enorm dankbaar dat we deze schenkingen mogen ontvangen”, verklaart burgemeester Filip Thienpont. “Ze zorgen ervoor dat we onze zorg- en hulpverleners en ander zorgpersoneel maximaal kunnen ondersteunen in de strijd tegen het coronavirus. Van HOGENT hebben we ook een schenking gekregen van 150 zelfgemaakte stoffen mondmaskers. Die zullen goed van pas komen in de dienstverlening buiten de zorg.”

“Bovendien willen we onze inwoners bedanken voor hun solidariteit”, gaat schepen van Gezondheidszorg Daisy Poriau verder. “Zij leverden immers medisch beschermingsmateriaal en zelfgemaakte stoffen mondmaskers af via een inzamelpunt bij het Sociaal Huis Merelbeke. Dat toont aan dat de Merelbekenaars elkaar en onze helden van de zorg een warm hart toedragen.”

Onlangs kocht Merelbeke al 4.000 chirurgische mondmaskers aan voor de Merelbeekse zorg- en hulpverleners en bestelde het lokaal bestuur 10.000 herbruikbare stoffen mondmaskers voor zijn inwoners bij Think Pink. Ook enkele personeelsleden zijn intussen aan de slag gegaan en maken stoffen mondmaskers.

“Zorg goed voor elkaar, en denk eraan dat we zelfs met mondmaskers voortdurend de andere maatregelen moeten blijven volgen: hou 1,5 meter afstand van elkaar, was je handen grondig en regelmatig. En blijf thuis als je je ziek voelt”, besluit de burgemeester.