Markske geeft toe dat vrouwen superieur zijn.

Markske in tijden van crisis – het Vlaamse televisielandschap.

Een ironische blik op de actualiteit door de auteur van 't Spelleke van Lierde.

De theaterwereld ligt uitgeteld op het canvas en het Vlaamse televisielandschap -ik ga het zeggen Walter- kreunt. Zonder Thuis en zonder Familie om je heen heb je zot veel tijd om Dagelijkse Kost te koken voor Topdokters, Helden van Hier.

Cultuurminnend mens als ik ben voel ik een onweerstaanbare dwang om het medialandschap te redden na C. Een nieuwe tijd heeft nieuwe tv formats nodig. Blind Gescheiden is er zo één, je hebt er g één publiek voor nodig. Echte verhalen: De Rechtbank, Je Leven zoals het Was. Om geen tijd te verliezen om uit elkaar te groeien neem je tevens deel aan Temptation Island, waardoor je succesratio groeit. Vier formats ( of wel vijf, ik raak de tel kwijt) in één!

Als je elkaar niet meer kan uitstaan win je Blind Gescheiden. Als g één touche hebt win je Temptation Island. Als je wèl een bink of een vamp (wel opletten hiermee) aan de haak slaat win je Next Date. In mijn Ideale Wereld zijn er enkel winnaars. Je dient het thuisfront te misleiden om je langere afwezigheid te verantwoorden. Je lult je eruit door te stellen dat je één van de kandidaten bent voor Expeditie Robinson. Gezien je belabberde fysieke toestand is er geen kat die je gelooft. Monkelend denkt je omgeving dat je heel doodgewoon in je kot blijft om het Blokkenrecord van Crabb é virtueel te breken.

Een ander nieuw format is Blind Verkocht. Je komt thuis, er hangt een bord van een Immo-kantoor aan de gevel met daaroverheen een schuin gekleefde rode sticker ’te laat.’ Sterk! Nog straffer is het programma Huizenslopers. Je komt thuis en je kot is helemaal weg. Afgebroken tot in de grond. Omdat je eveneens ingeschreven bent voor Blind Gescheiden zit er niets anders op dan twee aparte – één voor jou en één voor je partner- tentjes op te zetten op wat rest van je fundamenten.

Je ligt nog maar net te rillen, of je voelt een lichte stuwing onder je slaapzak. Het is niet wat je denkt, een mol wroet zich naar de oppervlakte. Dieren in Tenten.
‘Godver, een mol. Ook dat nog, vuile onderkruiper.’
‘Hela’, zegt die mol, ‘op je woorden letten, ik ben wel DE Mol!’
‘Oei… en ik die dacht dat het die vadsige vieze vleermuis was.’
‘Neenee, ik dus… maar de vleermuis heeft wèl gewonnen.’

Ik ben slecht in psychologische spelletjes, dus ik maan de mol aan om op te krassen. ‘Ga uit mijn kot, of ik kruip in uw hol. Of sluip in een Container Cup.’ ‘Gaat niet’, argumenteert de mol, ‘door de lockdown is er geen vrachtverkeer en zijn er geen containers op de weg. Heb jij de laatste twee maanden nog nieuws opgevangen van vluchtende of opgepakte transmigranten?’

De mol had gelijk, maar hij trachtte mij uit mijn tent te lokken. Mijn terechte opmerking dat de economie morgen weer aantrekt en de snelwegen in een wip weer eivol zitten, bracht hem niet tot andere gedachten. Maar ik kreeg alweer een ingeving.
Als je nu eens op de Columbus kruipt. Er zijn 80 zitplaatsen, waarvan slechts twee bezet. Bovendien reist hij naar het oosten, niet naar Engeland. Je hebt de Columbus voor jou alleen!

Bingo! Let op, hier heeft een uil gewoond, maar niet tè lang. Toen ik ontwaakte uit mijn duizelingwekkende creatieve slaap telde ik het aantal nieuwe formats die ik aan de tv wereld schenken zal: 14! Ik mat voor alle zekerheid mijn bloeddruk: 18!

Misschien doe ik het vandaag beter wat rustig aan.

Lees ook:

https://www.nuus.be/2020/03/29/markske-in-tijden-van-crisis-hangjongeren/

https://www.nuus.be/2020/04/29/markske-in-tijden-van-crisis-hoe-scheef-staat-mijn-muts/

https://www.nuus.be/2020/05/01/markske-in-tijden-van-crisis-1-mei-dag-van-de-arbeid/

https://www.nuus.be/2020/05/02/markske-in-tijden-van-crisis-moemoe-vava-en-vokke/