Burgemeester De Padt tevreden over inspanningen van burgers om coronamaatregelen na te leven

'Het bewijst dat onze bevolking grote inspanningen doet om de richtlijnen van de overheid te volgen.'


Geraardsbergen. De Gavers werden gisteren opnieuw voor het publiek opengesteld. Burgemeester Guido De Padt (Open Vld) blikt tevreden terug. Ook aan het station verliep alles naar wens, al stelt burgemeester De Padt wel een pijnpunt vast: ‘De treinreizigers kunnen de nodige sanitaire afstand bewaren. Ook hier zullen de reizigers een mondmasker moeten dragen.’ De burgemeester is blij met de geleverde inspanningen van de burger.

De Gavers werden gisteren terug opengesteld voor de wandelaars en de fietsers. Burgemeester Guido De Padt (Open Vld) blikt tevreden terug: ‘De weliswaar heropening van De Gavers is gisteren zeer vlot verlopen. Naar aanleiding van de bijgestuurde richtlijnen van de Crisiscel werden de beide parkings geopend, en er zijn ongeveer een 25-tal wagens op beide parking geweest. In totaal waren er ongeveer 200 wandelaars. Er zijn geen noemenswaardige problemen geweest. Bij de  patrouilles van de politie werden er ook geen incidenten of moeilijkheden vastgesteld.’

Ook aan het station van Geraardsbergen verliep alles naar wens, al stelt Burgemeester De Pad wel een pijnpunt vast: ‘Ook het station van Geraardsbergen was erg rustig. Pijnpunt hier is de tunnel. Deze maakt deel uit van het station. Ook hier moet dus een mondmasker gedragen worden. De pendelaars hielden zich hier goed aan. Het waren vooral mensen die de tunnel als doorsteek gebruikten tussen Stationsplein en Papiermolenstraat die zich niet altijd realiseerden dat ze een mondmasker moesten dragen. Onze politie heeft hier in eerste instantie dan ook sensibiliserend opgetreden.’

Vanaf vandaag  zal er ook politionele  aandacht geschonken worden aan de andere stations.  Burgemeester Guido De Padt is tevreden met deze ontwikkeling. ‘ Het is enkel op deze manier dat we het virus klein krijgen en we weer op een normale wijze in de samenleving kunnen functioneren.

Julien Borremans