Markie en Sonia in bed.

Markske in tijden van crisis – den John.

Een ironische blik op heden en verleden door de auteur van 't Spelleke van Lierde.

Ik heb een paar vrienden verloren die luisteren naar de naam John. E én van hen was de beste funkateer van de Vlaanders en van Sesjans bovendien. Er was een hoek aan af, en aan mij ook, zodat we als een puzzel in elkaar pasten. Respect en gemis.

En er was John Winston Lennon, my big brother. Hij had lang bietelhaar en maakte ketelmuziek. Ik liep hem tegen het lijf op 25 maart 1969 in Amsterdam.’Hi’ zei John, ‘nu ik je hier tref, zou je voor mij iets willen doen? Je krijgt 10  drankbonnetjes en een plateau belegde pistolets. Ook voor je madam, if she’s in for the job. Want toevallig lijkt ze sterk op mijn prachtig nieuw lief, Yoko. Zo dadelijk komt de verzamelde pers aan in het Hilton hotel om een reportage te maken voor ons bed-in gebeuren. Je weet wel, peace, love and understanding en de hele reutepeteut. Zie jij dat zitten om samen met de technische crew een try-out te doen, kwestie van de belichting en het geluid en de setting te checken, vooraleer Yoko en ik van bil gaan? Er mag echt niets misgaan!’

Je kent mij, ik kan zó moeilijk neen zeggen. De try-out verliep vlekkeloos .U vindt hieronder een fotografische impressie daaromtrent. De tijd is mild geweest voor ons. Mijn gouvernante is geen spatje veranderd in die 51 jaar. Mijn rebelse baard -dat was mode in die tijd- daarentegen heeft inmiddels dezelfde kleur aangenomen als mijn hoofdhaar. En er kleeft een nieuw behangetje.

Mijn geloof in het mensdom hield op te bestaan op 8 december 1980. Ik had g één coronavirus nodig om te beseffen dat het niets wordt met homo sapiens. ‘Man, you’d better die with your boots on, by gunfire for instance. Rather than being choked by a minor virus.’

Ik hoor het hem nog zó zeggen.

Markie, Sonia, Jhon en Joko in bed.

LEES OOK:

https://www.nuus.be/2020/03/29/markske-in-tijden-van-crisis-hangjongeren/

https://www.nuus.be/2020/05/09/markske-in-tijden-van-crisis-kinderen-en-kleinkinderen/

https://www.nuus.be/2020/05/13/markie-in-tijden-van-crisis-handgel/

https://www.nuus.be/2020/05/14/markie-in-tijden-van-crisis-cafes-ik-heb-daar-nog-van-gehoord/