Werken aan het Abdijpark vallen in definitieve plooi.

'Nieuwsgierigen moeten nog wat geduld oefenen tot de werken afgerond zijn.'


Geraardsbergen. Het Lokaal Bestuur Geraardsbergen wil het park omtoveren tot een aangename, speelse ontmoetingsplaats voor jong en oud, met veel respect voor de belangrijke historische waarde. Het Abdijpark werd deze week voor een groot deel ingezaaid. Dit is een volgende stap in de herwaardering van het park. Het is heel belangrijk dat de zones niet worden betreden en het werk van de aannemer gerespecteerd wordt. Het ganse abdijpark is trouwens werfzone en mag voorlopig niet betreden worden.

Het park heeft veel potenties op vlak van natuurontwikkeling. We verhogen de biodiversiteit door aanzienlijke groenaanleg (bomen, struiken, planten, bloemen). Hierdoor zal ook de belevingswaarde van het park stijgen. De vijver wordt leeggepompt (na opvang van het aanwezige visbestand) om het overtollige slib en alle ongewenste objecten te verwijderen. De vijver zal ook een volledig nieuwe look krijgen.

‘Ook de diverse constructies die de leerlingen van het Koninklijk Atheneum en het Sint Catharinacollege maakten, zijn voltooid. Het is nog enkele maanden wachten, maar elke Geraardsbergenaar kijkt alvast uit naar de opening van het mooi gerenoveerde abdijpark!’