Merelbeke annuleert evenementen in augustus en september

Het lokaal bestuur van Merelbeke heeft beslist om alle activiteiten in augustus en september te annuleren. “De veiligheid en gezondheid van onze inwoners staan voorop. Wij willen zo de verspreiding van het coronavirus voorkomen,” verduidelijkt burgemeester Filip Thienpont. “Wij organiseren geen ontvangsten in het gemeentehuis. Bij de huwelijken in het gemeentehuis laten we maximum 40 personen toe.”

In augustus en september worden ook alle evenementen in Merelbeke geschrapt. “Onze diensten zijn volop bezig om de organisatoren te contacteren van de evenementen die al aangevraagd en toegestaan waren,” zegt schepen van Evenementen en kermissen Pascal Rousseaux. “Alle kermissen en de initiatieven errond worden geannuleerd. De jaarmarkt in Merelbeke-Centrum zal niet doorgaan en we geven geen toelating voor wielerwedstrijden. Enkel de wekelijkse markt op donderdag blijft plaatsvinden volgens de geldende regels.”