Geraardsbergen geprangd tussen verschillende besmettingshaarden.


Bron: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/07/24/aantal-nieuwe-coronabesmettingen-per-gemeente/


Geraardsbergen. De voorbije 7 dagen zijn er in Geraardsbergen 2 nieuwe besmettingen vastgesteld. Zo komt de teller van het aantal   nieuwe besmettingen op 6 per 100 000 inwoners te staan. Sommige naburige gemeenten hebben het veel harder te verduren. Zowel Lierde als Geraardsbergen vormen voor de coronabedreiging een veilige haven. In het ASZ van Geraardsbergen zijn er nog geen coronapati ënten gehospitaliseerd. De politie meldt dat de coronarichtlijnen heel strikt worden opgevolgd.

De voorbije 7 dagen zijn er in Geraardsbergen 2 nieuwe besmettingen vastgesteld. Zo komt de teller van het aantal   nieuwe besmettingen op 6 per 100 000 inwoners te staan. Lierde telt per 100 000 inwoners 0 nieuwe besmettingen. Sommige naburige gemeenten hebben het veel harder te verduren. Volgens Sciensano ligt de waarschuwingsdrempel op 20 nieuwe besmettingen per 100 000 inwoners. De naburige gemeenten Zottegem (15) en Herzele (17) liggen onder deze drempel. Ninove (26), Brakel (108) en Galmaarden (137) liggen boven deze drempel. Net over de taalgrens doet Lessen (5) het behoorlijk goed.

Om het aantal coronabesmettingen onder controle te houden, heeft de stad Geraardsbergen een batterij aan doortastende maatregelen afgekondigd. De gemeente Brakel doet zeker niet onder, waar iedereen op het ganse grondgebied een mondmasker moet dragen – mits een aantal uitzonderingen – en de horeca om 22.00 uur de deuren moet sluiten.

Volgens Karolien De Turck – communicatieverantwoordelijke van de politie Geraardsbergen/Lierde – wordt de mondmaskerplicht goed opgevolgd. ‘Ook de horeca en de winkels volgen strikt de richtlijnen op. Over het algemeen is iedereen heel gedisciplineerd.’ Dorien Buyst – communicatieverantwoordelijke voor het ASZ – meldt dat er tot nu toe geen coronapati ënten in Geraardsbergen werden gehospitaliseerd. Waakzaamheid blijft geboden. ‘Het ziekenhuis heeft wel alle voorbereidingen getroffen’, aldus Dorien Buyst.

Julien Borremans

Stadsbestuur neemt drastische beschermingsmaatregelen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan