Oudere vrouw betaalt uitdagend met ‘coronageld’ in winkel


Geraardsbergen. Donderdagmorgen 24 december deed er zich in het centrum van Geraardsbergen een merkwaardig incident voor. Een dame van ongeveer 70 jaar schoof in de Standaard Boekhandel in de Oudenaardsestraat aan om haar aankopen te betalen. Ze wou cash betalen en haalde verschillende bankbiljetten boven. Voor ze bankbiljetten aan de verkoopster overhandigde, likte ze heel provocerend met haar tong aan de biljetten. Ze gaf het geld aan de verkoopster met de boodschap: ‘Hier coronageld!’ De aanwezigen reageerden geschokt, maar voor ze iets konden ondernemen, had de dame de winkel verlaten. Filip De Glas – de uitbater van de Standaard Boekhandel – reageerde heel alert en legde de bankbiljetten aan de kant. ‘Tijd om de politie te waarschuwen, is er niet. Voor ons is het een topdag en we hebben onze handen vol om de klanten te bedienen’, gaf Filip De Glas nog mee. Nuus zal dit artikel aan de politie doorgeven, om hen op de hoogte te brengen.
Wie informatie heeft over dit of andere voorvallen, getuige is van dergelijke incidenten of meer informatie kan geven over de dame in kwestie, kan altijd contact opnemen met de politie van Geraardsbergen/Lierde: 054 43 04 30.

Julien Borremans

X