SCHOENENDOOSACTIE 2020   in Brakel   was groot succes ondanks corona!

Dit jaar was onze actie een grotere uitdaging vanwege alle corona-maatregelen. Zouden mensen dit jaar wel meedoen? Gelukkig kunnen we zeggen, dat alles ook dit jaar prima verlopen is en dat veel mensen juist in deze tijd blijkbaar ook aan anderen willen denken, die het nog minder getroffen hebben!

Zo hebben dit jaar ook verschillende nieuwe contacten met een warm hart zich ingezet om kinderen in de 3e wereld (in West-Afrika) een schoenendoos vol spulletjes aan te bieden!

 

De vrouwengroep onder leiding van Lidy (uit Michelbeke) heeft opnieuw voor een groot aantal volle dozen met gebreide spulletjes gezorgd: een prachtig cadeau (gebreide tasjes, poppetjes enz.). Grote dank hiervoor!

 

Opnieuw hebben veel individuele gezinnen en kinderen hebben meegedaan om een schoenendoos te vullen met toiletspullen, schoolspullen en speelgoed (soms iets van hun eigen speelgoed!).

Diverse mensen leverden gratis spulletjes voor in de dozen! Ook de Brakelse Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (BRAVO) heeft z’n steentje bijgedragen.

 

Begin december gingen er maar liefst bijna 200 dozen op transport vanuit Brakel naar kinderen in de derde wereld: een prachtig resultaat !     Ik kan mij de lachende kindjes al voorstellen wanneer ze hun doos openen, u ook???

Bovenal zegt zo’n doos hen: ik ben belangrijk, iemand heeft aan mij gedacht!

 

De sponsoring van bedrijven uit de streek verliep — vanwege corona — wat lastiger. Toch hebben enkelen de actie gesponsord om de 5,- € transportkosten voor vele dozen te dekken! Daarom willen we graag van de gelegenheid gebruik maken om de volgende instellingen en bedrijven te bedanken voor hun sponsoring: Optiek en Gehoorcentrum Joost te Deftinge en Apotheek Vicky de Clippele uit St.-Martens-Lierde.

Daarnaast natuurlijk veel dank aan de ouders, grootouders en kinderen van Brakel en omgeving die de realisatie van dit project mogelijk gemaakt hebben.

Voor verdere info: Evangelische Christenen Brakel, p/a Henk van Dorp, Fel. Cauwelstraat 88, 9500 Geraardsbergen, tel. 054/41.84.45, vandorp.henk@telenet.be