Terreinwagen vernielt aanplant nieuw Zottegems bos

De eigenaar van enkele percelen weide in Erwetegem laat NUUS weten dat de aanplant van een nieuw bos daar werd vernield door een terreinwagen.

“In Zottegem zijn wij enkele percelen weide aan het bebossen, de aanplant starten we in januari. Ondertussen is er al een mooi stukje bebost, met de huidige vrieskou ligt de plant tijdelijk stil. De betrokken percelen zijn gelegen langs buurtweg nr. 11 (het verlengde van de Vierwegenstraat) die uitkomt op De Vlamme”, klinkt het. “Deze morgen stelde ik vast dat een terreinwagen gewoon door de nieuwe aanplant is gereden op diverse plaatsen. Ondertussen legde ik klacht neer bij de politie en nam contact met stad Zottegem om te zien wat zij kunnen doen. Een dossier werd opgestart bij de milieudienst.”

“De inspanningen die wij als familie doen om ons steentje (boompje) bij te dragen aan de ambitieuze doelstellingen op vlak van bebossing van de Vlaamse overheid wordt op die manier wel daadwerkelijk met de voeten getreden. In feite onvoorstelbaar dat men hiervoor zo weinig respect heeft. De betrokken percelen maken bovendien deel uit van het natuurgebied de Steenbergse Bossen, dat zowel VEN-gebied als Natura-2000 gebied (SBZ) is. Waarbij ik mij de vraag stel of het in het algemeen is toegelaten is om in natuurgebeid te gaan ‘crossen’. Ook zijn er duidelijke sporen van motorfietsen, maar deze reden niet door de nieuwe aanplant.”

X