Eindresultaten BOB-campagne

De Politiezone Zottegem — Herzele — Sint Lievens Houtem nam, naar analogie van voorgaande jaren, actief deel aan de afgelopen BOB-campagne. De zogenaamde winterbob startte op 11 december 2020 en eindigde op maandag 25 januari 2021.

Tijdens die periode werden meerdere selectieve en aselectieve controles uitgevoerd op het grondgebied van de politiezone, zowel in de week als in het weekend.

Gedurende die 2 specifieke maanden werden 342 bestuurders onderworpen aan een ademtest. 13 bestuurders, meer bepaald 3.80%, testten positief op alcohol. Dit is het hoogste cijfer in de laatste 5 jaren.

Het percentage positieve testen voor de provincie Oost-Vlaanderen werd vastgesteld op 2.07%.

De boodschap die BOB uitdraagt, is blijkbaar onvoldoende gekend bij sommige bestuurders.

De BOB-campagne van het VIAS-instituut, voorheen het BIVV, is nochtans heel duidelijk. BOB drinkt niet!!

 

Een andere onrustwekkende tendens is het stijgend gebruik van verdovende middelen achter het stuur. Het aantal positieve resultaten stijgt jaar na jaar. De meest gebruikte drugs blijft cannabis, maar ook cocaïne en amfetamines zijn populair bij een bepaalde doelgroep.

Ook na de BOB-campagne zal onze politiezone blijvende inspanningen leveren om alcohol- en drugs in verkeer een halt toe te roepen. De controles worden georganiseerd op elk mogelijk tijdstip en op verschillende plaatsen, zowel hoofdwegen als sluipwegen.