Opruimactie ‘weesfietsen’ aan stations Geraardsbergen


Geraardsbergen. Op woensdag 17 maart   organiseert Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde – in samenwerking met stad Geraardsbergen én NMBS – een weesfietsenactie aan de stations van  Viane-Moerbeke, Zandbergen en Geraardsbergen. Alle fietsen die langere tijd niet meer gebruikt zijn, worden die dag verwijderd. De fietsen worden nog drie maanden bewaard op het politiecommissariaat waarna ze worden overgedragen aan een jeugdproject van de stad Geraardsbergen.

Aan de stations staan vaak fietsen die een langere tijd niet gebruikt werden en dus onnodig plaats innemen, de zogenoemde ‘wees’fietsen. In principe mogen fietsen slechts 3 weken onbeheerd in de NMBS-fietsenstalling gestald worden … .

Deze stilstaande fietsen zullen op woensdag 17 maart worden verwijderd. Zo kan de capaciteit van de fietsenstalling opnieuw optimaal benut worden én zal de stationsomgeving er opnieuw netter uitzien. De fietsen kregen op donderdag 25 februari een label, zij die er nog steeds staan op de actiedag (17/03) worden verwijderd. Alle fietsen worden nog drie maanden  bijgehouden op het politiecommissariaat (Denderstraat 27, Geraardsbergen). Hier kan je jouw eventueel meegenomen fiets komen ophalen.