Laatste burgemeester van Rozebeke is overleden

Paul Pede werd 98 jaar

Vrijdag is de laatste burgemeester voor de fusies van Zwalm- Paul Pede   uit Rozebeke overleden. Hij werd 98 jaar.

In februari 1986 waren we op interview bij deze sympathieke   man.

Uit De Beiaard van 1986

“Alles was goed toen.”

Paul Pede stelde zich in 1958 voor het eerst kandidaat. Hij was reeds CVP-voorzitter en bracht het tot burgemeester van Rozebeke. Bij de fusies waarbij Rozebeke werd opgenomen onder Zwalm was Paul OCMW-raadslid.

Paul Pede: ” Het was een heel wat anders toen. Het leven was minder gejaagd en men had tijd voor mekaar. ‘ s Middags of tijdens de avond kwam men langs voor raad. Alles was goed toen want Rozebeke was kleinschalig met 400 inwoners en zeven zetels in de gemeenteraad. De politiek leefde in het dorp onder de kerktoren want het was één grote vriendenverkiezing.”

Echtgenoot van Suzanne Coussens – Paul werd geboren in  Rozebeke op 5 november 1922
De plechtigheid heeft in intieme kring plaats op donderdag 4 maart   in aula “Witte Poort”

 

X