Roots in Dikkele – een plek om te aarden, te kiemen en te bloeien

Roots, een project ontstaan uit Ourobouros,  is volop bezig met een ontwikkelen van een helende plek voor personen met een burn-out.   De cijfers en de berichtgeving liegen er niet om. We leven in een maatschappij waar de lat erg hoog ligt en de druk op onze medemens blijft toenemen. Stress-gerelateerde problemen komen dan ook steeds vaker voor.

 

Het project Roots kwam tot stand door een wisselwerking tussen Sofie en Liesbeth.  Sofie is al sinds haar kinderjaren gepassioneerd bezig met het verbinden van mens en natuur, en is ondertussen behoorlijk ervaren in het begeleiden van mensen met een hulpvraag. Liesbeth van haar kant is zelf op Ourobouros terechtgekomen met een burn-out en is als ervaringsdeskundige getuige én overtuigd van het helende effect van de plek, zijn werking en mensen.

 

Sofie De Valck: “Ourobouros is een biodymische coöperatieve boerderij   in de Zwalmstreek.   We telen al jaren biologische groenten en fruit voor rechtstreekse verkoop via groentemanden, de markt, en de Lousbergwinkel in Gent.     Collega Nel is al jaren verbonden met Ourobouros.   Ze is hier terechtgekomen na een periode…   . Eerst werkte mee als seizoenarbeider, later als medeverantwoordelijke voor de groentemanden en   is nu doorgegroeid als coöperant bestuurder. Zij wil de coöperatie ten volle in zijn kracht zetten.   En ondersteunt mee het project Roots.

Door de jaren heen kruisten reeds vele mensen het pad van Ourobouros, op zoek naar rust, eenvoud, zichzelf,… .   Niet zelden betreft het personen die te kampen hadden met een burn-out.  Zij ondervonden de helende kracht van (werken met) de natuur, kwamen tot rust, gingen opnieuw in verbinding met zichzelf en konden weer verder reizen    De helende kracht van wat reeds is (omgeving en werkwijze), willen we nu actief aan onze doelgroep aanbieden. We willen bovendien verbinding mogelijk maken tussen mensen die, ongeacht hun achtergrond, in hetzelfde schuitje zitten. Wat ze gemeenschappelijk hebben, verbindt hen op dat moment, en kan de springplank zijn voor wederzijds begrip, inclusie, genezing, …. .

Roots is een plek  om zichzelf terug te vinden, met en naar je ROOTS. Een plek om te aarden, te kiemen en te bloeien.

We willen langzaam maar zeker groeien. Daarom starten we als pilootproject de komende maanden om ten volle te onderzoeken hoe we dit op een duurzame en rendabele manier kunnen ontwikkelen, om contacten te leggen, en om de hulpvraag te verfijnen. We willen ons laten inspireren en anderen inspireren. We willen Roots op de kaart zetten in het burn-out landschap, stap voor stap. In volle verbinding met onszelf, Ourobouros en de omgeving.

Een organisatie zoals  Streekmotor23 is voor ons een waar geschenk.   Enerzijds omdat we op die manier een crowdfunding kunnen lanceren. We willen een oude woonwagen  aankopen en verbouwen  tot een plek voor   verstilling, ontmoeting en coaching.   Daarnaast ook omwille van hun steun en hun expertise.  In alle eerlijkheid. Ik had niet gedacht dat het project zo   een vaart ging nemen.   Alles gaat sneller dan we dachten.     Maar we hebben er kei veel zin in en hopen dat mensen ons project een steuntje in de rug gaan geven.     Als is het 5€. Elke cent kan een verschil maken.   En dat is ook wat wij willen: ‘een verschil maken’.”

 

 

Wat willen jullie realiseren en hoe kan men daarbij helpen!

We willen mensen met een burn-out helpen. We beschikken reeds over een prachtig terrein en heel wat ervaring, maar hebben nog geen concrete ruimte voor verstilling, ontmoeting en coaching. Daarom willen we willen geld inzamelen om een oude woonwagen aan te kopen en te verbouwen zegt Sofie De Valck.

 

Sofie: “Ourobouros is een biodynamische coöperatieve boerderij in de Zwalmstreek (Dikkele). We telen al jaren biologische groenten en fruit voor rechtstreekse verkoop via groentemanden, de markt, en de Lousbergwinkel in Gent

Door de jaren heen kruisten reeds vele mensen het pad van Ourobouros, op zoek naar rust, eenvoud, zichzelf,… . Niet zelden betrof  het personen die te kampen hadden met een burn-out. Zij ondervonden de helende kracht van (werken met) de natuur, kwamen tot rust, gingen opnieuw in verbinding met zichzelf en konden weer verder reizen.

Waar willen we naartoe?

De helende kracht van wat reeds is (omgeving en werkwijze), willen we nu actief aan onze doelgroep aanbieden. We noemen dit project ‘Roots’. We willen bovendien verbinding mogelijk maken tussen mensen die, ongeacht hun achtergrond, in hetzelfde schuitje zitten. Wat ze gemeenschappelijk hebben, verbindt hen op dat moment, en kan de springplank zijn voor wederzijds begrip, inclusie, genezing, …. .

We rekenen massaal op jullie financi ële steun om  de woonwagen te kunnen aankopen!

Nadien  verdubbelt het streekfonds  voor Roots  het opgehaalde bedrag (tot een maximum van €5000) en voorziet de overheid  voor jou  een fiscaal attest dat recht geeft op een belastingsvermindering van 45 % voor donaties vanaf 40 euro!  Een gift van 40 euro kost maw in werkelijkheid 16 euro.”

Meer info op : Ourobouros — Biologisch-dynamisch tuinbouwbedrijf

BEREIKBAARHEID
via telefoon:
+32 468 16 04 57
van maandag tot vrijdag
van 9u tot 16u