“Gratis tuinadvies van onze Zwalmse tuinrangers”.

Zwalm heeft in de afgelopen jaren al verschillende initiatieven genomen om de gemeente klimaatvriendelijker en – robuuster te maken. Ook voor het project De Tuinrangers werden de nodige middelen uitgetrokken.

Na een intensieve opleiding, staat het team van Zwalmse Tuinrangers nu te popelen om bij de Zwalmenaar langs te gaan om tips en advies te geven om hun tuin met een paar kleine ingrepen natuurvriendelijker en klimaatrobuuster te maken. Al snel ontdek je dat natuurvriendelijk tuinieren verrassend eenvoudig is. De Tuinrangers zetten je op weg en geven je tips om zelf aan de slag te gaan. Helemaal op maat van jouw tuin.

Maureen, Patrick en Ben zijn er volledig klaar voor. Gewapend met een rugzak vol handige infofiches en safarimateriaal zullen ze vanaf 28 maart écht op pad trekken in de Zwalmse tuinen.

Wil je ook een tuin die bruist van leven en beter bestand is tegen droogte en hitte ? Dan boek je — geheel gratis — één van de Zwalmse tuinrangers op www.tuinrangers.be.

“Door onze eigen omgeving natuurlijker te maken, zorgen we samen voor een flinke boost. Het inzetten van Tuinrangers sluit naadloos aan bij de ambities van Zwalm rond natuur en klimaat. In het kader van het Zwalmse klimaatbeleid is klimaatadapatie — alles rond ontharden, vergroenen en infiltreren — prioritair de komende jaren. Rond deze thema’s bundelen we krachten en spelen ook de Zwalmenaren een belangrijke rol” stelt voorZwalm-Groenschepen Francia Neirinck, bevoegd voor o.m. natuur & milieu & klimaat.