Zwalm. Aangepaste uren van het toeristische infokantoor moeten bezoekers nog meer ten dienste staan.

In Zwalm past het Streekpunt, het toeristische infokantoor, zijn openingsuren aan. Momenteel is het Streekpunt open van donderdag tot en met zondag van maart t.e.m. oktober, zegt schepen van toerisme Peter Van Den Haute (N-VA), maar we merkten dat er op donderdagen en vrijdagen relatief weinig bezoekers waren. Tijdens de vakantieperiodes en op feestdagen was er dan wel veel weer meer vraag, vandaar de aanpassing. Die is ingegaan vanaf 1 mei. Zo spelen we in op de vraag van de toeristen zonder de werklast voor onze mensen te vergroten, voegt Van Den Haute er nog aan toe, want laat ons niet vergeten dat we deze dienst alleen maar kunnen aanbieden dankzij de tomeloze inzet van een groep vrijwilligers met een passie voor ons mooie Zwalm.

De nieuwe openingsuren:

Vanaf maart t.e.m. oktober: zaterdag en zondag

Tijdens schoolvakanties: van woensdag t.e.m. zondag (inclusief voorafgaand weekend)

Feestdagen en brugdagen (indien feestdag op dinsdag of donderdag valt) m.u.v. Kerstavond 24/12, Kerstdag 25/12 en Nieuwjaarsdag 1/1