Bestuurders onder invloed van drugs, zonder rijbewijs, noch verzekerd en ingeschreven


Geraardsbergen. De verkeersdienst van de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde hield op zaterdag 22 mei 2021 controle op het grondgebied.    Er werd gepatrouilleerd met twee ANPR-voertuigen (automatische nummerplaatherkenning). Tijdens deze actie werden er twaalf ademtesten afgenomen en vijf drugstesten. E én bestuurders blies positief en legde ook een positieve drugstest af.   Het rijbewijs van deze chauffeur werd voor vijftien dagen ingetrokken.   Een andere bestuurder die een positieve drugstest aflegde, was zelfs geen  houder  van een rijbewijs en reed met een niet-  verzekerd voertuig.   Het voertuig werd voor twaalf uur aan de kant gezet. De nummerplaat werd in beslag genomen. Het voertuig van een derde bestuurder die een positieve drugstest aflegde, was eveneens niet ingeschreven of verzekerd.   Dit voertuig werd geïmmobiliseerd. De nummerplaat werd eveneens in beslag genomen.   De nodige processen-verbaal werden opgemaakt.

https://www.politie.be/5428/nieuws/resultaten-actie-van-2205-drugs-in-het-verkeer-blijft-een-probleem