’t Aloam en Musea Hunnegem openen deuren voor Open Monumentendag

Geraardsbergen. De 33ste editie van Open Monumentendag op 12 september staat helemaal in het teken van ‘inclusie & diversiteit’. Een geslaagde activiteit is dus toegankelijk voor iedereen (ook voor mensen met een beperking, andere culturele achtergrond), want erfgoed is een zaak van ons allemaal.

Méér dan 500 monumenten in Vlaanderen openen de deuren op 12 september voor Open Monumentendag en twee hiervan behoren tot Geraardsbergen! Zowel de Musea Hunnegem als het Museum ’t Aloam engageren zich om alle bezoekers, tussen 10 en 18 uur, een mooi programma aan te bieden. Gidsen laten jullie kennismaken met de historische site Hunnegem. Je kan ook vrij op ontdekking gaan in de verschillende musea.

De deuren staan open voor alle bevolkingsgroepen, jong en oud, minder mobiele mensen en anderstaligen. De kinderen kunnen aan de slag in een tekenhoek.

Het Museum ‘t Aloam werd ondergebracht in de gebouwen van de oude Mertensmolen, een uit 1293 daterende watermolen op de Marke te Viane. De gidsen leiden je rond en brengen je terug naar de tijd van de ambachten en de kleine nijverheden. In de cafetaria, op het gelijkvloers, wordt een filmvoorstelling voorzien voor wie de trappen niet kan beklimmen. Naast de tentoongestelde gereedschappen kan je ook de drukker aan het werk zien in zijn atelier en maak je het proces van graan tot meel mee in de gerestaureerde watermolen.

Een bezoek aan het “klasje van weleer” maakt je bezoek compleet.

Locaties

Musea Hunnegem (HUGE/MAVF/Luchtoorlog WOII/Comic Corner/de Priorij)
Gasthuisstraat 100 – 104 in het centrum van Geraardsbergen

Info: museahunnegem@proximus.be, www.museahunnegem.be

Museum ’t Aloam, Edingseweg 401 in de deelgemeente Viane

 

X