Cultuurseizoen 2020 / 2021 in GC De Kluize

Kluizeteam mag trots zijn op schitterend aanbod

Wie het seizoenprogramma 2021 – 2022  van De Kluize bekijkt zal concluderen dat De Kluize helemaal terug is. Ronduit een schitterend aanbod. Het Kluizeteam heeft alweer veel moois uit zijn hoed getoverd. Het team mag trots zijn. Het programma oogt veelbelovend. De Kluize zet zijn deuren wagenwijd open voor alle geïnteresseerden die zich willen verrijken met cultuur. Een uitgebalanceerd pakket, waarin ieder zijn gading vindt in theater, muziek, film, humor, cabaret, dans en circus. Cultuur, dat is het vaccin van GC De Kluize.
Het succes wordt sinds 2012 opgebouwd en daarenboven komt het publiek terecht in een mooie theaterzaal, het prachtig gebouw is een cultuurtempel, mensen willen daar zijn. Maar uiteraard is er meer dan dat, het Kluizeteam werkt hard, het publiek kan zich ontspannen in het Gemeenschapscentrum, het team doet zijn uiterste best om daarvoor te zorgen.
Door de coronamaatregelen was het vanaf maart 2020 akelig stil in De Kluize. Het coronavirus bracht ook de werking van De Kluize krakend en piepend tot stilstand. Maar er breken betere tijden uit. Onder het motto ‘Stilte voor de storm, storm na de stilte’ is De Kluize nu helemaal terug. ‘Na een te lange stilte hopen we nu samen met jullie een storm te mogen oogsten, de droogte heeft nu wel lang genoeg geduurd’, klinkt het in het ronduit schitterend en geolied team van De Kluize.
Na Feesten (eerste editie 2012), Op Koers (2013), Tussentijd (2014), Hartentroef (2015), Buiten de Lijnen (2016), In De Wolken (2017), Zet Ou (2018), En dans (2019), Raakvlam (2020) wordt ‘Stilte voor de storm’ het thema in het nieuwe seizoen 2021 – 2022. De kracht van verbondenheid is van onschatbare waarde. Na de vermaledijde coronatijd meer dan ooit. Maatschappelijke symptomen zoals eenzaamheid, depressie, angst, gebrek aan sociaal contact,…zetten sociale netwerken onder druk. De Kluize pleit sinds zijn start in 2012 voor ontmoeting en voor een maatschappij die samen leeft en zin vindt in een gemeenschap die meer is dan de som van de delen’. GC De Kluize blijft zijn rol van harte nemen en wil een plaats van verbinding blijven. Een haven waar het aangenaam aanmeren is.
Programma
Wat mag je verwachten in het seizoen 2021 – 2022? Je hebt keuze uit theater, muziek, film humor, cabaret, dans en circus. Te gast in GC De Kluize:

Theater: DESCHONECOMPAGNIE, Kurt Overbergh, Zuidpool, Abattoir Fermé, Arne Sierens, Hetty Helsmoortel, Berlin, Stefaan Van Brabandt, Frank Focketyn & Sien Eggers, Parcoeur, Tom Van Dyck & Bruno Vanden Broecke.

Muziek: Living Hero, Apero Klassiek (Hans Depelchin &Breathe), 5 0’Clock Shadow, Kurt Overbergh, De Mens, Jasper Steverlinck, Willy Sommers, Stan Van Samang, De Wim Opbrouck Singalong Songbook, Brihang, Amongster en Aafke Romeijn, Admiral Freebee, Spinvis, Soetkin Baptist, Els Dottermans, Riet, Adrea Croonenberghs & Barbara Dex, Apero Klassiek (Celine Debacquer & Nils Gistelinck).
Familie: De Kleine Prins, Zonzo Compagnie & ROESTgroep, Kapitein Winokio, Chicken Run, De Graaf, Ultima Thule.
Humor/ cabaret: Nele Bauwens, William Boeva, Henk Rijckaert, Adriaan Van Den Hoof, Steven Mahieu, Wim Helsen, Barbara Sarafian, De Frivole Framboos, Erik Van Looy, Michael Van Peel.
Dans:  The Backyard
Circus: Circus Ronaldo.
Tickets
Voor reservaties kan je zowel online (www.gcdekluize.be), 09 / 363 83 30, e-mail: reservaties@oosterzele.be. Je kan ook terecht bij de Cultuurdienst, Sportstraat 3 Scheldewindeke. De openingsuren: elke werkdag van 8 u 30 tot 12 u en van 13 u 30 tot 16 u. Op maandagavond is de cultuurdienst open van 18 u tot 20 u. Op vrijdagnamiddag zijn alle gemeentelijke diensten gesloten. Er is ook een handig af te drukken reservatieformulier beschikbaar via www.gcdekluize.be. Het Kluize-team, met David, Els, Christel, Ingeborg, Hilde, Staf, Peter, Luk, Jonathan, Ann en Anneke, gaan je graag verwelkomen. Het Kluizeteam is helemaal klaar voor de start van het cultuurseizoen 2021 – 2022.