Geraardsbergenaar overlijdt na val van 250 meter in de Tiroolse Alpen


Tirol/Geraardsbergen. Tijdens een bergtocht in de Zillertaler Alpen in Tirol in Oostenrijk is een 46-jarige Geraardsbergenaar op maandag 6 september om het leven gekomen. Volgens de lokale pers verloor de man het evenwicht en viel 250 meter naar beneden.

Volgens de lokale autoriteiten gebeurde het ongeval op de Krummschnabelschneid, op een hoogte van 2.478 meter. Op sommige plaatsen is het erg steil. Volgens de lokale autoriteiten waren de omstandigheden prima. Het weer was helder en mooi. Omstreeks 11.45 uur in de voormiddag verloor de Geraardsbergenaar bij het afdalen van een erg steil stuk zijn evenwicht en viel 250 meter naar beneden. Volgens de plaatselijke pers gebeurde het ongeluk op een zeer steil stuk dat met stalenkabels beveiligd is. De man was niet alleen. Hij was met drie vrienden onderweg.

Een noodarts kwam ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat. De verongelukte Geraardsbergenaar werd met een helikoter naar Mayrhofen overgebracht. Het gezelschap werd naar de vallei gebracht en door het crisisinterventieteam van het Rode Kruis opgevangen.
In 2018 verongelukte in het zelfde gebied een 52-jarige Duitse wandelaar.

De redactie biedt de familie en vrienden van de man haar innige deelneming aan.

Zie ook: Tirol Orf.at

Julien Borremans

X