123 handtekeningen tegen overlast en openlucht activiteiten Sotto’s

Buurtbewoners van Sotto’s in Ter Kameren in Leeuwergem (Zottegem) die niet akkoord gaan met de openlucht activiteiten van de evenementenhal hebben een petitie met 123 handtekeningen overhandigd aan het stadsbestuur van Zottegem.

In hun kritiek wijzen ze onder meer naar de door de stad Zottegem uitgereikte vergunning om eind augustus een dancefestival te organiseren. “De vergunning liet 95 decibel toe met pieken van 107 decibel van 14 uur tot middernacht. 95 decibel is het equivalent van een straaljager die op 600 meter hoogte overvliegt. 107 decibel is het equivalent van een straaljager die op 150 meter hoogte overvliegt’, aldus de buurtbewoners. Ook de beach-bar van Sotto’s de voorbije zomer, met bij goed weer muziek tot 22 uur, vinden de buurtbewoners niet ok.

In de petitie wordt het stadsbestuur gevraagd om alvast de buitenactiviteiten aan banden te leggen en de situatie wat de binnenactiviteiten betreft grondig te bestuderen en in het oog te houden zodat kan ingegrepen worden indien nodig.

Gevraagd om een reactie bevestigt burgemeester Jenne De Potter (CD&V) dat er een vergunning werd verleend voor het openluchtfestival eind augustus, maar in het Nieuwsblad benadrukt hij tegelijk dat dat eenmalig was.

“Omdat er wegens de coronamaatregelen lange tijd niets mocht georganiseerd worden, zagen we er met het college geen graten in. Dat is eenmalig, het is dus zeker niet onze bedoeling nog meer van zulke festivalweekends te vergunnen. Zeker ook omdat er nadien heel wat klachten waren. Ook over de beachbar van Sotto’s hebben we al klachten gekregen, maar daar hebben we – voor alle duidelijkheid – geen aparte vergunning voor verleend. Die situatie zullen we dan ook opvolgen. We hebben begrip voor de klachten en zullen er alles aan doen om de overlast in te dijken.”

De zaakvoerder van Sotto’s was donderdag en zaterdag niet bereikbaar voor een reactie.

X