_wals10_ in de oude pastorie te Ressegem tot en met 10 oktober 2021

Het kunstenplatform _ wals_ uit Herzele is aan zijn 10de editie toe. Voor deze tentoonstelling werden 3 kunstenaars uitgenodigd.

Marc Van Cauwenbergh, geboren in Ninove, vertrok in de jaren 90 naar de Verenigde Staten waar hij woont en werkt in New York. Geïnspireerd door het menselijk lichaam in beweging vertaalt hij die in abstracte bewegingen van kleur en vorm op doek. Van Cauwenbergh slaagt erin om op wonderlijke manier zijn visuele taal te plaatsen binnen een uitzonderlijk poëtisch universum.

De sculpturen van Robert Soroko bewegen zich door tijd en ruimte bijna onzichtbaar. De combinatie van hout en metaal vertaalt zich in een innerlijk poëtisch verhaal.

Trees de Mits maakt sculpturen en installaties, schildert en fotografeert. Haar fascinatie voor Japan treedt sterk naar voren in haar werk. In Japan onderzocht ze de relatie tussen klei en lichaam. Een reeks lichaamsfragmenten in porselein is er tijdens een werkperiode van enkele maanden tot stand gekomen. Om het project af te sluiten, werd het werk getoond in The Museum of Contemporary Ceramic Art Shigaraki en in Museum M in Leuven.