Secundaire wegen op sommige plaatsen gevaarlijk glad!

De eerste vorst, gepaard met aangevroren regen en plaatselijk lichte sneeuw, kan voor gevaarlijke situaties zorgen op de wegen. Wees voorzichtig en pas uw rijstijl en snelheid aan.

Heel wat activiteiten op de Dag van de Jeugdbeweging


Geraardsbergen. Vrijdag 22 oktober 2021 vindt de jaarlijkse “Dag van de Jeugdbeweging” plaats. Tijdens deze dag zetten we onze Geraardsbergse jeugdbewegingen en hun vele vrijwilligers in de kijker met heel wat leuke activiteiten.

Het programma
Van 6.30 tot 8.45 uur kunnen alle kinderen en jongeren die in hun jeugdbewegingsuniform naar school gaan uitgebreid ontbijten op het Stationsplein. We bieden een lekker fair trade ontbijt aan in samenwerking met Oxfam Wereldwinkel.

Na schooltijd verwachten we alle jongeren vanaf 14 jaar in jeugdhuis De Ressort (Zakkaai 29) voor de Afterskool. Er staan hen enkele leuke activiteiten te wachten.

Alle kinderen en jongeren die in hun uniform een bezoekje brengen aan het Gaversbad tussen 17 en 19 uur kunnen er gratis zwemmen. De plaatsen zijn beperkt. Inschrijven is verplicht (via een Googleformulier, https://forms.gle/ist5ioCZo2tKpLBz5 of via het Facebookevenement “Dag van de Jeugdbeweging” van de Giesbaargse Jeugd).

Vanaf 19 uur zijn alle +16-jarige leden en leiding welkom voor een lekkere hamburger in jeugdcentrum De Spiraal (Zakkaai 29). Elke vereniging krijgt via de Giesbaargse jeugd een link om in te schrijven. Voor een kleine bijdrage van 5 euro ontvangen we de deelnemers met een hapje en een drankje, en later à volonté hamburgers. Om 21 uur neemt het jeugdhuis over met de ‘Nacht van de Jeugdbeweging’.

“Geraardsbergen heeft een rijk jeugdverenigingsleven. 4 Chiro’s, het Jeugd Rode Kruis, de JNM (Jeugdbond voor Natuur en Milieu), Jokri, de KSA en Scoutsgroep Akabé (voor kinderen met een beperking) zorgen elk weekend voor spelplezier voor meer dan 800 kinderen en jongeren. Tellen we daarbij nog jeugdhuis De Ressort, jeugdclub Haslud en Speelplein Guustje. Elk van hen draait door de inzet van vrijwillige jongeren die zich met veel enthousiasme inzetten voor hun jeugdvereniging. Zij verdienen het om niet alleen vandaag maar elke dag in de bloemetjes gezet te worden”, besluit schepen van Jeugd Fernand Van Trimpont.

X