Secundaire wegen op sommige plaatsen gevaarlijk glad!

De eerste vorst, gepaard met aangevroren regen en plaatselijk lichte sneeuw, kan voor gevaarlijke situaties zorgen op de wegen. Wees voorzichtig en pas uw rijstijl en snelheid aan.

Buurtbewoners ontzet na spoor vandalisme tijdens fuifnacht

Buurtbewoners in de omgeving van evenementenhal Sotto’s zijn niet te spreken over het spoor van vandalisme tijdens de fuifnacht van afgelopen weekend.

Het gaat om vandalisme tijdens de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 oktober laatstleden. Het ongenoegen bij de buurtbewoners volgt op een petitie van buurtbewoners waarin de (lawaai) overlast van de (openlucht)activiteiten in Sotto’s werd gehekeld. Lees hierover meer via deze link.

Deze buurtbewoners hebben het over geroep en getier, een stuk gegooide plant, pompoen en brievenbus, uitwerpselen, schade toebrengen aan een wagen, glas van stuk gegooide flesjes, plassen in een tuin, aanbellen in het midden van de nacht en een vechtpartij.

Gevraagd om een reactie bevestigt de politie van Zottegem twee meldingen die verband houden met de fuifnacht: overlast van roepende personen (geen PV omdat tijdens de controle door de interventieploeg niemand werd aangetroffen) en beschadigingen ter hoogte van Ter Kameren. Voor de beschadigingen werden wel PV’s opgesteld. Ook werd er maandag klacht neergelegd bij de politie van Zottegem wegens opzettelijke slagen en verwondingen. Ook dit feit houdt verband met de nacht van zaterdag op zondag en de Sotto’s.

X