© IF

Zottegemnaars Dirk Broekaert en Anne Van Melckebeke steunen Waals muziekschooltje

Zottegemnaars Dirk Broekaert en Anne Van Melckebeke hebben een actie op poten gezet waarbij ze geld inzamelen voor het Waalse muziekschooltje Trooz, gelegen in het gebied tussen Chenéé en Verviers dat zwaar werd getroffen door de overstromingen van afgelopen zomer.

“Ik was zelf al meerdere malen in het overstroomde gebied tussen Chenée en Verviers om hulp te bieden bij voedselhulp, opruimen en pleister afkappen. Wat je daar nog steeds ziet doet het hart krimpen. Het is jammer genoeg zo dat de bewoners voor een groot deel afhankelijk zijn van de spontane hulp van vele onafhankelijke vrijwilligers en van solidaire initiatieven zoals die van De Lions Zottegem of Bevegemse Buren”, vertelt Dirk Broekaert. “Op een van mijn bezoeken ter plaatse kwam ik in contact met de oprichtster van het muziekschooltje van Trooz. Ook dit schooltje, een privé initiatief, met een 50-tal leerlingen is volledig vernietigd tijdens de overstroming van 15 juli. De beelden van 2 verwoeste piano’s deden mijn echtgenote Anne Van Melckebeke, zelf pianiste, en mijzelf besluiten om tot actie over te gaan. Nadat Anne een compositie voor piano geschreven had met als titel “Compassion et Espoir”, toegewijd aan alle slachtoffers, hebben we een inzamelactie opgestart ten voordele van de school, waarbij we o.a. de partituur te koop aanbieden. Meer uitleg en beeldmateriaal vind je via bijgevoegde flyer. Onze actie loopt in overleg met de schoolverantwoordelijke Nathalie Schiffer, in de hoop de nodige fondsen te verzamelen voor een nieuwe tweedehandse piano en de heropbouw van de schoolbibliotheek. Op 4 december gaan we persoonlijk het ingezamelde bedrag aan de school ter plaatse overhandigen.”

De piano-compositie beluisteren kan via onderstaande link

https://youtu.be/3fNobz-F8Ck

Meer info via broekaert_dirk@skynet.be