Vriend slachtoffers hevige woningbrand start crowdfunding


Geraardsbergen. De woningbrand, die zaterdag 19 maart omstreeks 14.30 uur uitbrak in een woning in de Vesten, lees meer via deze link, zorgde voor heel wat schade aan het gebouw. De keuken brandde zowat volledig uit. Twee kamers op het gelijkvloers liepen water- en rookschade op. Ook aan de achtergevel zijn sporen van de brand waarneembaar. Daarnaast raakte de inboedel van de vrouw en haar twee dochters beschadigd. Uiteraard is er de brandverzekering, maar intussen hoopt Dimitri Getteman – de partner van Jarle Ryckaert, de eigenares van de woning – met een crowdfunding het leed wat te verzachten.

‘Het gezin is erg van slag. Gelukkig raakte niemand gekwetst. Mijn vriendin moest machteloos toekijken hoe het vuur steeds erger werd. In het huis waren er nog 5 poezen aanwezig. Niemand kon wat doen. Er was felle rookontwikkeling. Niemand kon iets ondernemen. We konden enkel machteloos toekijken. Pas na 44 minuten kwam de brandweer aan. Jarle is een heel lieve vrouw, maar was in alle staten’, getuigt Dimitri.

Wie het gezin in deze moeilijke tijden wil steunen, kan dit door op volgende link te klikken: Benefiet woningbrand

Julien Borremans