Giulietta, het mooiste kind van België, nu ook Belgisch kampioene jiujitsu


Geraardsbergen. Giulietta Cheraft (7) is een veelzijdig kind, die de successen op elkaar stapelt. In 2018 kreeg ze reeds op erg jonge leeftijd een modellencontract aangeboden. Op vijfjarige leeftijd werd ze verkozen tot mooiste kind van België. Dit jaar werd ze Belgisch kampioene Braziliaanse jiujitsu. Eind juni gaat ze voor de Europese titel. Daarnaast doet de jonge meid uit de Hoge Buizemontstraat ook nog eens aan bikeracing. Ook op school loopt het zeer goed.

Giulietta Cheraft stapelt de successen op elkaar. In 2019 werd ze tot het mooiste kind van België verkozen. Vader Misael deed haar dat in 1979 voor. Met een verschil van veertig jaar delen vader en dochter dezelfde titel. Giulietta kreeg de titel niet cadeau. Ze doorliep een hels en druk traject.

Belgisch kampioene Braziliaanse Jiujitsu
In 2018 schreef Giulietta – samen met 2.000 andere kandidaten – haar in voor de wedstrijd ‘Starbaby & Beautykids’. Ze doorliep een traject van fotoshoots en verschillende jury’s. Uiteindelijk werden er 120 finalisten geselecteerd, waar Giulietta uit werd verkozen. De jonge schone uit de Hoge Buizemont won binnen de leeftijdscategorie van 3 tot 5,5 jaar. Maar toen bleek dat Giulietta ook de winnaar werd van alle categorieën was het hek van de dam.

Giulietta kan vanaf erg jonge leeftijd rekenen op heel wat belangstelling. In 2018 werd er al een modellencontract afgesloten. Vaak poseert ze voor reclameshoots voor grote bedrijven.

Sinds kort heeft Giulietta zich haast letterlijk in de Braziliaanse jiujitsu geworpen. Braziliaans jiujitsu is een vechtsport die zich focust op vechten op de grond. Het doel is een dominante positie te veroveren en ervoor te zorgen dat een aanvaller zo snel mogelijk opgeeft of “afklopt”. Het is gebaseerd op een stijl van het traditionele Japanse jiujitsu. Giulietta is aangesloten bij Yaware, een club die zijn thuishaven in Brakel heeft.
Ook daar schittert de jonge meid uit Geraardsbergen. Recent werd ze met haar 27 kg Belgisch kampioene Braziliaanse jiujitsu. Binnenkort gaat ze voor de Europese titel. Intussen neemt ze nog deel aan het clubkampioenschap.

Bikeracing
Giulietta is een heel veelzijdig kind. Momenteel is ze in de ban van motoren. ‘Ze voelt zich ook in haar sas op haar pocketbike’, weet vader Misael. Om aan de competitie deel te nemen is Giulietta nog te jong. Dat kan pas vanaf negen jaar. Intussen traint ze op circuit. Helaas kan dit niet in België. Wil ze oefenen, dan moet ze met vader Misael regelmatig naar Frankrijk en Nederland. In tegenstelling tot andere landen is er in België geen omkadering of organisatie die zich bezighoudt met de opleiding van jonge rijders zoals Giulietta.

‘Bikeracing is de hoofdsport van Giulietta. Daar hebben we al heel wat in geïnvesteerd’, zegt Misael. ‘Het is een dure sport maar Giulietta heeft talent en zet nu reeds tijdens haar trainingen scherpe rondetijden neer. Ze heeft ook geen schrik om voluit te gaan.’

Op school loopt het voor Giulietta ook lekker. Ze zit een jaar vooruit in het derde leerjaar, in de kangoeroeklas, en haalt heel goede punten. We blijven dit aanstormend talent in de gaten houden.

Julien Borremans