© Facebook Cultuursmakers

100 jaar Cultuursmakers: feestweek in Zottegem

Wat als een ‘toeristenbond’ begon in 1922, is intussen uitgegroeid tot een vrijwilligersvereniging die mensen en cultuur wil verbinden. Voor haar 100ste verjaardag trakteerde deze vereniging die eerder al haar naam veranderde van VTB naar vtbKultuur, zichzelf onlangs andermaal op een nieuwe naam: Cultuursmakers. Maar uiteraard wordt deze verjaardag ook gevierd met tal van activiteiten. Bij Cultuursmakers Zottegem gebeurt dit met een Feestweek vanaf woensdag 18 mei.

Die dag kunnen zowel kinderen als volwassenen terecht om 15 uur op de Markt voor een vertelnamiddag met Tina Gallant aan haar boekencaravan. Tegelijk loopt vanaf woensdag 18 tot dinsdag 24 mei een cartoontentoonstelling die, met vertrek aan de Cultuursmakerscaravan op de Markt, als wandeling in de binnenstad kan bezocht worden en waaraan ook een wedstrijd verbonden is. Op 20 cartoons in de etalage van evenveel handelszaken staat een letter waarmee een woord moet gevormd worden. Deelname is gratis, ook voor niet-leden. In de stadsbibliotheek zullen ook nog een tiental cartoons te zien zijn maar deze maken geen deel uit van de wedstrijd.

Op zaterdag 21 mei om 20 uur staat in het Ontmoetingscentrum Velzeke een feestavond op het programma, met receptie en aansluitend dansgelegenheid op de tonen van de coverband Chez Kit. Hiervoor is het verplicht op voorhand in te schrijven: per e-mail naar jacques.podevijn@telenet.be of telefonisch via 0475 46 19 94. De toegang is gratis voor leden en bedraagt 10 euro voor niet-leden. Tijdens deze feestweek maakt Cultuursmakers Zottegem dan ook nog (gratis) afspraak met het grote publiek op de Markt op zondag 22 mei voor een optreden van De Platte Choco’s van 18 tot 20 uur.