Einde dreigt voor radiozenders MIG en SU fm


Geraardsbergen/Ninove/Zottegem. De schaarste op de arbeidsmarkt zorgt voor problemen bij MIG en SU fm. De radiozenders voor Geraardsbergen, Ninove en Zottegem zijn al een tijdje op zoek naar een nieuwe vertegenwoordiger, die ze maar niet vinden. “Zonder verkoop van reclame, zakken onze inkomsten en zien we ons genoodzaakt op termijn te moeten stoppen met radio maken”, klinkt het.

MIG bestaat volgende maand 41 jaar, maar dreigt die verjaardag in mineur te moeten vieren. Al enkele maanden zijn ze samen met zusterstation SU fm op zoek naar een nieuwe vertegenwoordiger. “Die contacteert bestaande en nieuwe klanten, en begeleidt hen dankzij reclame op onze radiozenders, naar een hogere verkoop”, zegt voorzitter Jonas Vierendeels. “Door corona zijn we de voorbije twee jaar op een lagere verkoop terecht gekomen, mede door de verschillende lockdowns bij onze klanten. Nu de economie opnieuw opleeft, blijkt de zoektocht naar een nieuwe vertegenwoordiger veel langer te duren dan we eerst hadden vermoed. Wanneer er zich niet snel een oplossing stelt, zien we ons genoodzaakt om te moeten stoppen met radio maken. Een ramp voor onze vele luisteraars en vrijwilligers.

Dat ze bij MIG en SU fm geen nieuwe vertegenwoordiger vinden, ligt volgens hen aan de schaarste op de arbeidsmarkt. “Die schaarste zie je in heel wat sectoren. Bovendien waren vertegenwoordigers al schaars, en dat is er dus niet eenvoudiger op geworden. Nochtans heeft werken voor MIG en SU fm heel wat extra voordelen. Zo verdien je goed je boterham, kan je van thuis werken en bepaal je zelf je agenda. Bovendien heb je naast je basisloon ook extra’s wanneer je meer verkoopt.” Iets wat Andy Vanbellinghen, voormalig vertegenwoordiger bij MIG en SU fm, maar al te goed kan bevestigen. “Ik heb de voorbije zes jaar een sterke band kunnen opbouwen met onze klanten. MIG en SU fm liggen goed in de verkoop. Zelf heb ik om professionele reden voor een nieuwe uitdaging gekozen, maar blijf actief als vrijwilliger bij de zenders. Mijn nieuwe job valt echter niet te combineren met commercieel vertegenwoordiger van MIG en SU fm.”

Wie interesse heeft in de job, hoeft geen ervaring te hebben. “Mensen kansen geven en laten groeien in de dingen waar ze goed in zijn, zit in ons DNA. We voorzien sowieso enkele weken training door specialisten in verkoop”, bevestigt Jonas Vierendeels. De vacature vind je terug op radiomig.be en sufm.be.

X