Bib in Egmontkasteel gaat dinsdagmiddag dicht

In het vooruitzicht van de geplande renovatiewerken aan het Kasteel van Egmont waarvan de start voorzien is in de komende maand augustus, verhuist de stadsbibliotheek tijdelijk – de werken zouden ongeveer twee jaar duren – 1,1 km verderop naar de Buke 44, zijnde het pand waarin vroeger de Lidl-winkel gevestigd was. Voor de verhuis van de volledige collectie van de bibliotheek, balies en rekken en kasten, burelen en overig meubilair, computers en schermen en andere elektronica, telefoons en verlichting, de stockage van op de zolder van het kasteel, andere volle verhuisdozen enz. wordt een beroep gedaan op de firma Vervaet nv uit Aalter (kostprijs 38.514,30 euro).

De eigenlijke verhuis zal gebeuren vanaf maandag 20 juni tot ten laatste dinsdag 28 juni maar om deze hele operatie voor te bereiden, zal de bibliotheek reeds vanaf woensdag 15 juni sluiten, d.w.z. dat het publiek er nog terechtkan tot dinsdagmiddag 14 juni om 12 uur. Ook nadat de verhuisfirma klaar is, zal de bibliotheek nog een vijftal dagen gesloten blijven om het personeel toe te laten internet en telefonie, schermen en computers en printers, uitleenbalies en betaalautomaat, benodigdheden voor het leescafé enz. weer gebruiksklaar te maken. Vanaf maandag 4 juli zal de bibliotheek dan weer toegankelijk zijn op de nieuwe locatie aan de Buke.

Voegen we hier nog aan toe dat er ingevolge en tijdens de sluitingsperiode van de bib geen boetes worden aangerekend. Geleende materialen worden automatisch verlengd tot en met woensdag 6 juli. Zo krijgen leners na de heropening nog een paar dagen extra respijt. Meer info in verband met ontlenen en inleveren, reserveren en afhalen van boeken tijdens deze sluitingsperiode zijn terug te vinden via zottegem.bibliotheek.be/verhuis.