Directeur Marc De Groote zwaait af met daverend schoolfeest

In het Sint-Barbaracollege in Zottegem werd met een daverend optreden tijdens de opendeurdag afscheid genomen van de geliefde directeur Marc De Groote. Hij gaat met pensioen.

De opendeurdag werd mee in goede banen geleid door het organiserende oudercomité, het lerarenkorps en de vriendenkring van de school. Er was een grote feesttent, een kinderplein en een barbecue. Voor de kinderen waren er ook springkastelen, een ballenwerpstand, een schminkstand en ijsjes. Het optreden van de leerlingen – ook de schoolband The Heart Rock Band gaf het beste van zichzelf – was getiteld ‘Met Pipp Langkous de wereld rond’. Na de finale werd afscheidnemend directeur Marc De Groote op het podium geroepen en figuurlijk in de bloemetjes gezet door het oudercomité. Hij werd bewierookt voor zijn passie en talent waarmee hij de school uitbouwde. Opvolger meester Kurt Van Maldergem kreeg 10.000 euro ‘startkapiltaal’ van het oudercomité om de schoolwerking te ondersteunen.