Scouts Zottegem maakt zelf energie tijdens zomerkamp

Scouts Zottegem heeft een mobiele zonnepanelen installatie in gebruik genomen waarmee het tijdens haar zomer- en andere kampen zelf in kan staan voor de nodige energie.

“Vorig jaar hadden we met scouts Zottegem het idee om een mobiele zonnepanelen installatie te bouwen om zo frigo’s te kunnen meenemen op kamp ter vervanging van onze oude gasfrigo’s. Zo hebben we betere frigo’s en elektriciteit op kamp op een milieuvriendelijke manier”, zegt Seppe Cantaert van Scouts Zottegem. “Met dit idee hebben we subsidies aangevraagd bij Cera en de Provincie Oost-Vlaanderen. Voor beide subsidies hebben we vorig jaar een groen licht gekregen! We zijn toen begonnen aan de bouw van onze installatie en deze is nu eindelijk af, gekeurd en klaar om mee te gaan op kamp! We hebben 1,2 kW aan zonnepanelen op de aanhangwagen liggen met een bruikbare batterijcapaciteit van 3,2 kWh. De omvormer heeft een maximaal vermogen van 5,5kW met in regime een maximum van 2,4 kW. Vanbinnen en vanbuiten zitten stopcontacten zodat er gemakkelijk een verlengkabel kan aangesloten worden. Deze installatie zou er dus voor moeten zorgen dat we met 2 grote frigo’s nooit in de problemen komen, zelfs niet als het enkele dagen slecht weer is. Met deze installatie kunnen we dan ook gsm’s of een muziek box opladen of lampen gebruiken om te koken als het slecht weer is. Dus nooit meer worsten bakken met een koplamp op je hoofd! We zouden graag BPK koeltechnieken, Kilowatt Solar en elektro De Smet Van Damme willen bedanken voor hun hulp bij dit project en uiteraard willen we Cera en de Provinice Oost-Vlaanderen nog eens bedanken voor het mogelijk maken van dit leuke project!”

Meer info?

Facebookpagina Scouts Zottegem

Website Scouts Zottegem