Zottegem maakt wegen vrij voor Omloop voor beloften

Nadat voor vertrek en aankomst van deze internationale wielerwedstrijd decennialang in Zottegem afspraak werd gemaakt – oorspronkelijk in Bevegem en de laatste jaren in Grotenberge waar de huidige coming man bij de profs Arnaud De Lie vorig jaar de laatste winnaar werd – verhuist de 56ste editie van de Omloop Het Nieuwsblad voor beloften, onder de vleugels van Flanders Classics, nu voor het eerst op zaterdag 2 juli naar buurgemeente Herzele waar de start- en finishlijn zal liggen op de Provincieweg in Borsbeke.

De gedetailleerde wegwijzer (+ uurrooster) van deze beloftenversie van de Omloop Het Nieuwsblad die ook deel uitmaakt van de U23 Road Series, een reeks eendagskoersen in Nederland en België, is terug te vinden via www. omloophetnieuwsblad.be/nl/u23-mannen. Met het oog op een veilig verloop van de doortocht(en) van deze wielerwedstrijd op Zottegems grondgebied worden volgende speciale verkeersmaatregelen aangekondigd:

  • parkeerverbod van 11 tot 17u30: Oombergenstraat (+ naast de rijbaan)
  • parkeerverbod van 12 tot 15u15: Paddestraat (deel tussen Borstekouterstraat/Zwalm en Romeins Plein), Romeins Plein (rijbaan kant klooster + parkeerstrook naast rijbaan), Beugelstraat, Strijpenplein (+ parking), Molenhoek, Krommestraat, Traveins (tussen Krommestraat en Ten Bosse), Ten Bosse, Sint-Goriksstraat (tussen Langendries en Oudenhovestraat), Oudenhovestraat en Brakelstraat.
  • parkeerverbod van 13u15 tot 16u15: Vossenholstraat, Vijfstraat, Bontestraat (deel tussen Vijfstraat en Lammerstraat) en Lammerstraat.
  • eenrichtingsverkeer van 12 tot 16u15: Paddestraat (deel tussen Borstekouterstraat/Zwalm en Romeins Plein, alleen toegelaten richting Romeins Plein), Molenhoek (richting Krommestraat), Krommestraat (richting Traveins), Vossenholstraat (deel tussen Elverenberg en Vijfstraat, richting Vijfstraat), Vijfstraat (richting Faliestraat/Bontestraat) en Lammerstraat (richting Eikenmolen/Lierde).