De rommel- en antiekmarkt van Bruisend Balegem is een klassieker

Een must voor liefhebbers van tweedehandsspullen

Laat er ons geen doekjes om winden. De rommel- en antiekmarkt van Bruisend Balegem is een begrip. Een klassieker. Veel standhouders gaan op zondag 14 augustus 2022 er hun ‘marchandise’ etaleren. Fans van rommelmarkten spotten er gegarandeerd een vintage hebbeding.  Op 14 augustus worden de Molenbeekstraat, Poststraat en Houte (richting station Balegem – Dorp) ingepalmd door de rommel-, antiek- en curiosamarkt die voor de achtste keer (de klaprozen editie) wordt georganiseerd tijdens Bruisend Balegem. En leuk meegenomen, deelnemen is nu ook gratis. Opperbruiser Christ Meuleman en de bruisers willen Robert Baele en Danny Desmet hartelijk danken voor hun inzet en voorbeeldige organisatie op de vorige edities. Robert en Danny geven de fakkel nu door aan Ilse en Kris, die de ijzersterke reputatie van de B.B. – rommelmarkt verder gaan zetten. Kom rondkuieren, snuisteren, snuffelen en tegelijkertijd dé koop van uw leven ontdekken. Op de vorige edities werden duizenden bezoekers gespot. Neem de unieke kans om zelf eens deel te nemen. Zomaar gratis. Inschrijven is wel een must, ga als de bliksem naar rommelmarktbb@yahoo.com. Vragen? Contacteer Ilse Van den Bulcke, 0479 / 63 01 42 (na 17 u).
Tweedehandsspullen zijn vaak toffer dan nieuwerwetse spullen, vaak kwalitatief beter en je haalt een origineel stuk in huis dat niemand anders heeft. Oude spullen hebben een ziel, ze zeggen veel over de tijd waarin ze ontworpen zijn. Velen schuimen de markt af op zoek naar spullen die ze graag een tweede leven gunnen. Naast een vrijhaven voor interessante koopjes is de Bruisend Balegem – rommelmarkt een sfeervolle traditie waarin schattenjagen, grabbelen en afdingen centraal staan. Mooie dingen voor weinig geld. Je gaat op de rommel- en antiekmarkt  op een ontspannen manier allerlei curiosa, waardevolle spullen, leuke hebbedingetjes op de kop tikken. Vaak is de regel, hoe volkser hoe beter. De curieuze-neus, de verzamelaar, de antiekliefhebber, de prijsbewuste, de snuisterraar, de snuffelaar,…één voor één zullen ze de rommelmarkt afschuimen. Je kan echte koopjes doen. Afdingen hoort er bij op zo’n tweedehandsstrooptocht. Vragen hoeveel iets kost en zeg hoeveel je wil geven. Ofwel is het goed, ofwel wordt een middenweg gezocht. Iedereen komt op de rommelmarkten, van chique madammen tot giechelende tieners. Onbevangen rondwandelen. Daar heeft die open Bruisend Balegem sfeer veel mee te maken.
De rommelmarkt blijft een vaste waarde op Bruisend Balegem. Een must voor liefhebbers van tweedehandsspullen. Al wie geboeid is door nostalgie en vintage moet richting Balegem. Door de coronacrisis zijn meer en meer mensen fan van vlooienmarkten. Veel is er te koop voor een prikje. De Molenbeekstraat, Poststraat en Houte worden de place to be voor wie op zoek is naar allerlei snuisterijen. Van het bezoek aan de rommelmarkt in Balegem kan je een leuke daguitstap van maken, gelijker tijd kan je op zondag 14 augustus genieten van het indrukwekkend programma van Bruisend Balegem met optredens van een sliert topvedetten, straattheater, animaties, ambachten, kunst, expo, tractor – show, en uiteraard veel eten en drinken.  (mvdv, foto’s ddl)