Kazerne komt naar Schendelbeke. ‘We zullen er alles aan doen om dat juridisch te voorkomen én te betwisten.’

Schendelbeke. Het kernkabinet heeft vandaag beslist dat de kazerne in Schendelbeke komt. ‘Ook een locatie in Aalter kwam nog in aanmerking, maar volgens de regering is de site bij Geraardsbergen de beste optie. Het is de bedoeling dat er ook in de buurt van de kazerne allerlei bedrijfsactiviteiten ontstaan’, meldt de VRT. De kazerne zal 120 miljoen euro kosten. Over een nieuw oefenterrein is er nog geen beslissing genomen. Het actiecomité Red De Godsbergkouter reageert ontgoocheld. ‘We dachten dat het dossier toch nog naar Ursel zou kantelen omdat burgemeester De Crem daar zo stellig beweerde dat hij de kazerne zou binnenhalen… We zijn strijdvaardig. We zullen er alles aan doen om dat juridisch te voorkomen én te betwisten. Dit wordt een procedureslag van jaren’, zegt Johan Verbruggen van het actiecomité.

Julien Borremans

Lees ook:

Beslissing toewijzing kazerne door ministerraad uitgesteld. Lobbywerk kazerne en mogelijke locatie draait op volle toeren

X