Parkconcerten starten met Raske Drenge

Een avondje vol folk en wereldmuziek

De parkconcerten 2022 gaan op donderdag 4 augustus 2022 in de pastorietuin van Moortsele van start met het optreden van Raske Drenge (BE/FO). Verwacht een perfect avondje in een feeëriek decor. De pastorietuin wordt omgetoverd in een luistertuin. Je krijgt een jong duo, de een komt uit Faeröer en de andere is een Vlaming. Ze brengen folk met sterke wortels in de Scandinavische en Noord – Atlantische traditionele muziek. Met een eigen twist. De helft van het duo is de Herentalse violist Oscar Beerten, vergezeld door gitarist en zanger Ragnar Finsson uit Faeröer. Met de Noorse Hardanger viool gecombineerd met die eigenaardige en mooie Faeröerse taal weet Raske Denge én melancholie, én schoonheid én tristesse te laten samensmelten in een frisse jongrauwe energie. Hoe het begon? In 2017 leren Oscar en Ragnar elkaar kennen in Zweden. Ze studeren er aan het Folk- en Wereldmuziek departement in Malmö. Ze creëren vrij snel een concertklare set met eigen composities en trads. Ze treden met veel succes op in Malmö en Copenhagen.
Ook op de andere parkconcerten met Frimout, Cisco Herzhalft Trio met Tom De Wulf en Yokan krijg je unieke kansen om gratis deze concerten bij te wonen. Dank u wel, Cultuurdienst Oosterzele. Kom genieten van zalige avondjes muziek. Maar kom eerst op donderdag 4 augustus kennis maken met het duo Raske Denge, gewapend met innemende en meeslepende folk en wereldmuziek. Oscar en Ragnar, sterke persoonlijkheden én talenrijk.
In 2008 ging Cultuurdienst Oosterzele de experimentele toer op met parkconcerten in de pastorietuin in Moortsele. We kennen intussen al lang het antwoord. Er is duidelijk een publiek voor. Er komt telkens een geïnteresseerd publiek opdagen. De Oosterzelenaars het gevoel geven dat het park ook hun tuin is, waar het heerlijk is om mekaar te ontmoeten. Een gezellig avondje onder vrienden. Op donderdag 4 augustus staat ‘Speelplein Kriebelplezier’ in voor de parkbar. (mvdv, foto’s ddl).