© FS

DE BLIK OP: de nieuwe thuis van de Zottegemse BIB

Wie het NUUS heeft gevolgd, zal weten (zie link) dat de BIB voor enige tijd verhuisd is naar Buke 44, met een ruime parking erbij. Een voormalig warenhuis dat iets verderop nu is.

Gedurende de restauratie van Kasteel Egmont slaat de BIB hier zijn tenten op. Heu, ik bedoel de honderden, duizenden boeken, DVD, CD-ROM. Voorziene duurtijd: 2 jaar, tenzij Egmont ons ‘verborgen schatten’ zal brengen in zijn kasteel.

Aan de self-scan ontleen je wat je wil. Aanmelden met je ID-kaart. Het vriendelijk personeel zal je graag helpen aan de onthaalbalie. Zoals mij, de eerste keer.

Ook terugbrengen kan via de self-scan.

Je hebt er een ook een heuse computer-ruimte waar je kan internetten en printen, om vervolgens de prints te betalen via de ‘boeken-bancontact’.

Ik wandel langsheen het leescafé, met een heus schaakspel, doorheen de rijen boeken, voorbij de kinder-BIB, tot aan het leescafé/terras.

Het leuke aan de verhuis is, dat ontleners uitzonderlijk, gedurende de verhuis, tot 30 boeken konden ontlenen. Dat bespaarde de verhuisfirma al een deel van het werk.

Ontdek er ook de ‘mini-wandelzoektochten’ aan de info-desk.

Kom gelijk eens langs. Zelfs in deze digitale wereld, ben je er ook welkom om de kranten en tijdschriften te lezen.

Wie schrijft, die blijft. Wie leest, die weet meest.

FS

Lees ook

DE BLIK OP: MontmARTre Zottegem

DE BLIK OP: Huis Van De Sande

DE BLIK OP: Dienst Toerisme stad Zottegem / Museum Folklore

DE BLIK OP: Parkconcert Zottegem donderdag 28 juli

ALAAF: Blik op de Zottegemse carnavalsgroep Los Bomberos

 

X