Voorwaarts Gijzel Oosterzele is tuk op eerherstel

Stijn De Vriendt: ‘Alles staat en valt met teamwork’

In het seizoen 2021– 2022 liep het helemaal anders. Een seizoen om snel te vergeten. ‘Nog zo’n seizoen willen we niet meer meemaken’, klinkt het bij het bestuur en de entourage van Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Het nieuw voetbalseizoen staat in de startblokken. Met nieuwe spelers, nieuwe trainers Stijn De Vriendt (T1, A – ploeg) ) en Kurt Dewitte (T B – ploeg 4 de provinciale), en veel goesting, waait er bij VGO een nieuwe wind. Voorzitter Chris Govaert en het bestuur gaan na een tegenvallend seizoen op zoek naar eerherstel.

Met Stijn De Vriendt werd een ambitieuze trainer aangesteld. De signalen zijn positief. Hij heeft een duidelijke visie, passie en persoonlijkheid. Aan de spelers om zijn visie op te pikken. Stijn De Vriendt hecht veel belang aan de groepschemie, hij waakt over een voetbalcultuur waarin spelers graag voetballen. VGO hoopt goed te starten aan het seizoen en beter te doen dan de competitiestart vorig jaar. Het seizoen 2022 – 2023 kan niet snel genoeg beginnen. Het is ook belangrijk dat er respect is. VGO blonk vorig seizoen niet uit in stabiliteit. Toegegeven, de degradatie hakte in de bestuurskamer, de spelers en de fans er stevig in. VGO is nu beter gewapend dan vorig seizoen. Met stapt de nieuwe competitie in met het voornemen er alles aan te doen om een goed figuur te slaan in derde provinciale. De voorbije weken stelt de nieuwe trainer alles in het werk om VGO zo competitief mogelijk aan de start te krijgen. Een deel van de kern werd behouden en aangevuld met gerichte versterkingen. De komst van nieuwe spelers is onmiskenbaar een grote troef voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele om veel strijdvaardiger te zijn.

Bij VGO willen ze naast aanvallend en verzorgd voetbal ook bloed, zweet en tranen zien. Daar staat Voorwaarts Gijzel Oosterzele voor. Het is en blijft een familiale club met veel ambitie. De club is op het lijf geschreven van Stijn De Vriendt. Hij kent het DNA. De kersverse T1 trainer wil met een duidelijke voetbalvisie een team creëren dat aan één zeel trekt. Als één blok strijden, mooi voetbal brengen. Voorwaarts Gijzel Oosterzele heeft bij de nieuwkomers veel individuele kwaliteiten, het is de taak om die samen als één team te laten strijden. Attractief voetbal en werken voor elkaar, het moet het kenmerk worden voor het spel van VGO.

Nieuwe spelers (A – en B –ploeg)

Jonas Vispoel (keeper Edeboys), Nils Vervaene (keeper Velzeke), Jasper Devriese (KVV Windeke), Cedric Duquet (VSV Gent), Inez Beeckman (Burst), Mathias De Jaeger (Edeboys), Jonas De Meyer (KVV Windeke), Yari De Bruyne (Berlare), Jari De Vos (Burst), Quinten Vanderveken (Haasdonk), Junior Callebaut (KVV Windeke), Jonathan De Smet (Wetteren), Robin Van Rijsselberghe (Wetteren), Seppe Duyck (Wetteren), Bernd Goessens (KVV Windeke), Mathias Van Ongevalle, Kristian De Moor (Massemen), Lennert De Wandel (Latem), Jordy Haesebeyt (vrije speler, voorheen Michelbeke), Jovany Van Oudenhove (Burst), Robin Vermeulen (Velzeke), Milan Fostier (jeugd VGO – beloften B – ploeg), Timo Vandevijver (jeugd Windeke, beloften B – ploeg), Kevin Dewitte (vrije speler), Gregory Deck (Heusden), Elias Van Hamme (jeugd Windeke, beloften B – ploeg), Brecht De Boever (Poesele), Sam(my) Helderweirt (Vinderhoute), Kobe Seeuws (jeugd Windeke, beloften B – ploeg), Quinten Hautman (jeugd Windeke, beloften B – ploeg), Sybren Van Driessche (jeugd Windeke, beloften B – ploeg), Matis Stevens.

Wat is de ambitie voor dit seizoen? Trainer Stijn De Vriendt: ‘Ik tracht een goede balans te vinden tussen aanvallend voetbal, organisatie en werkkracht. Ik ben op training en wedstrijd heel streng en ambitieus. Ik zal dan ook de lijn van werken doortrekken om zo samenhorigheid te kweken. Over de eerste weken van de voorbereiding ben ik alvast heel erg tevreden. De kern is zo goed als compleet op training en stage. Daar toonden ze alvast dat de klik er was. We konden als staf alleen maar heel tevreden kijken naar de driedaagse in Breda. Ik wens ook een woord van dank uit te spreken naar mijn team (Nico VDB, Erwin Dedeyn en Elien Van Scharen (T2, KT en kine). Alles staat en valt met teamwork. Ik hecht in het team geen belang aan wie T1 of KT of kine is. We werken als team en elk lid heeft zijn verantwoordelijkheden en die klik is er heel sterk. Onze ambitie is sportief gezien om alle weken te werken naar winst en om zo hoog mogelijk te eindigen in de linker kolom. We zullen ook trachten om de echte kandidaten het zo lastig mogelijk te maken en onze supporters te trachten te bedanken met verzorgd voetbal. We hopen op een zo groot mogelijke opkomst’, besluit de strijdvaardige en ambitieuze Stijn De Vriendt. (mvdv, foto’s ddl)