© FIRST Zottegem

Zwemmers FIRST Zottegem excelleren tijdens Belgische kampioenschappen

Afgelopen weekend presteerden de zwemmers van zwemclub FIRST Zottegem uitstekend tijdens de Belgische kampioenschappen klein bad in Leuven. Zo behaalde Sander Talloen goud en Pieter Wielandt brons.

Na een goede start van het seizoen en zware trainingsstage in de herfstvakantie waren de Sander, Siebe, Emile, Pieter en Emma klaar om de kleuren van FIRST Zottegem te vertegenwoordigen.

“Het werd een prachtig weekend met knappe prestaties”, zegt hoofdtrainer Mathias Van Breusegem. “Emile Tuypens verpulverde zijn persoonlijke records en deed als 15 jarige vooral ervaring op in zijn eerste grote tornooi bij de open categorie. Pieter Wielandt maakte vorig jaar de overstap naar onze club om in een uitdagende trainingsgroep en onder begeleiding terug zijn topniveau te behalen en mee te strijden in de finales op grote wedstrijden. Zijn harde werk werd beloond met maar liefst drie finale plaatsen en als orgelpunt een prachtige bronzen medaille op de 200 meter wisselslag. Het hoogtepunt van het weekend kwam op naam van Sander Talloen. Deze talentvolle jeugdzwemmer veroverde de Belgische titel op de 100 meter wisselslag met een prachtig persoonlijk record. Deze fantastische prestaties laten ons uitkijken naar de rest van het seizoen en moeten de jongeren stimuleren, die dit weekend de Vlaamse jeugdkampioenschappen zwemmen.”

Meer info?

Facebookpagina Zwemclub Labio Zottegem

Website Zwemclub Labio Zottegem