Minister Diependaele wil het Abtenhuis ‘zo snel mogelijk in ere te herstellen’

Geraardsbergen. Deze ochtend zakte N-VA-minister Matthias Diependaele, Vlaams minister van financiën en begroting, wonen en onroerend erfgoed,  af naar Geraardsbergen. Naar aanleiding van de vragen op de Geraardsbergse gemeenteraad van oktober, aangaande de stand van zaken omtrent de restauratie van het Abtenhuis, nodigde gemeenteraadslid Ilse Roggeman de minister uit om kennis te maken met de Abdijsite, het park, het Poortgebouw, het Koetshuis en zijn Abtenhuis. Voor de restauratie van het Abtenhuis werd in 2015 een subsidieaanvraag ingediend door de stad Geraardsbergen.

Raadslid Roggeman besprak met de minister de subsidieaanvraag  en hoopt op die manier ervoor te kunnen zorgen dat er schot komt in de restauratie van het Abtenhuis.  Als het Abtenhuis  in al zijn glorie hersteld wordt, kan de Geraardsbergenaar genieten van de  toeristische en culturele mogelijkheden die het Abtenhuis en zijn park de stad biedt. Samen met minister Diependaele hoopt gemeenteraadslid Ilse Roggeman naar een oplossing te zoeken om de restauratie zo snel mogelijk  te laten starten. Minister Matthias Diependaele liet weten: “Ik zet in op het wegwerken van de wachtlijst voor restauratiedossiers. Ik zal het dossier van het Abtenhuis zeker tegen het licht houden om dit schitterend monument zo snel mogelijk in ere te herstellen.”