Merelbeke ontvangt zijn nieuwe inwoners

Na een lange pauze ontving het lokaal bestuur Merelbeke op zondag 27 november  alle nieuwe inwoners die tussen januari 2022 en september 2022 in Merelbeke zijn komen wonen.

Traditioneel organiseert lokaal bestuur Merelbeke twee keer per jaar een verwelkomingsmoment voor nieuwe inwoners. Helaas gooide Corona lange tijd roet in het eten: dit is de eerste editie sinds oktober 2019.

Burgemeester Filip Thienpont: “We willen dat nieuwe inwoners zich meteen thuis voelen. Onze gemeente heeft zoveel moois te bieden. Een bruisende kern met een groene rand. Ieder jaar stijgt het aantal inwoners. We hebben de kaap van 25.000 bijna bereikt en toch blijven we gezellig klein. Kortom, natuurlijk dichtbij.”
Voor algemeen directeur Bénédicte Buylen wordt het de eerste keer. “Ik kijk er echt naar uit om onze nieuwe inwoners te ontmoeten. Ik ben in 2020, in volle coronacrisis, begonnen bij het lokaal bestuur Merelbeke. Ondertussen heb ik deze gemeente al goed leren kennen. Ik ben trots op waar het lokaal bestuur Merelbeke voor staat en wat we doen.”