Gouden schoen komt ook langs in KSV Sottegem

Gilian, the comeback kid,is klaar voor zijn wederoptreden

Iedereen zal het zich herinneren, op 9 augustus 2022 was Gilian De Wolf aan het trainen bij U 15 van KSV Sottegem toen hij plots zonder enige aanleiding neerviel. De reanimatie werd opgestart door de omstaanders en op het aanpalende terrein werd de vijfdejaarsstudent geneeskunde Jerome Callebaut opgetrommeld om de verdere reanimatie te verzekeren. Ondertussen werd uiteraard ook de 112 opgeroepen.

De recent geplaatste defibrilator werd onmiddellijk ter plaatse gebracht en diende de nodige shock toe om het leven te redden van Gilian. Ondertussen waren MUG en ambulance ter plaatse, maar als bij wonder ademde hij reeds zelfstandig.
In het ziekenhuis werden hem de nodige zorgen toegebracht.

Gilian herstelde verrassend snel en dank zij de plaatsing van een ICD (implantable cardioverter-defibrilator) kan hij niet enkel verder met zijn leven maar ook verder met zijn favoriete sport voetbal.

Wat nogmaals de noodzaak onderstreept van defibrilator op alle sportterreinen. Jerôme Callebaut  vertelde in NUUS nog het jaar voordien over het grote belang van een dergelijk toestel. Ondertussen verzorgt hij zelf ook opleidingen om de juiste werking uiteen te zetten.

In de uitzending “De Gouden Schoen” zal blijken dat Gilian ondertussen de laatste stappen zet om zijn wederoptreden op het voetbalveld te maken heel binnenkort. De trainingen verlopen uitstekend en de “eerste” wedstrijd is voor heel spoedig.

De uitzending vanavond brengt een reportage over deze gebeurtenis en zal het belang onderstrepen van het levensreddende toestel.

Zowel Gilian als Jerôme zullen in de uitzending hun uitleg geven.