© zwemclub FIRST

Zottegemnaar Emile Tuypens twee keer Vlaams zwemkampioen!

Zottegemnaar Emile Tuypens van de Zottegemse zwemclub FIRST behaalde tijdens de Vlaamse zwemkampioenschappen in Antwerpen twee keer goud en drie keer zilver.

De Vlaamse kampioenschappen voor de vijftienplussers vonden afgelopen weekend plaats. Zwemclub FIRST behaalde een mooi aantal finaleplaatsen maar het was Emile Tuypens die uitblonk met zijn knappe
prestaties. “Hij werd tweemaal Vlaams kampioen op de 100 meter crawl en 50 meter rugslag en behaalde driemaal zilver op de 400 meter, 200 meter en 50 meter crawl”, zegt Mathias Van Breusegem, de hoofdtrainer van FIRST. “Als trainer ben ik fier op de prestaties van mijn zwemmers en in het bijzonder van Emile. Het is een sport die heel veel training vraagt en het is fantastisch om te zien hoe ze iedere dag het beste van zichzelf geven. Voor Emile komen we dicht tegen de limiettijden voor deelname aan internationale tornooien. Het zou fijn zijn als hij deze zomer daar al wat ervaring kan opdoen en zich kan meten met leeftijdsgenoten uit heel Europa. Ik hoop op de Belgische kampioenschappen in april deze volgende stap te zetten met Emile maar eerst genieten van deze prestaties.”

Meer info?

Website en Facebookpagina zwemclub FIRST