Zottegemse scholieren vieren hun ‘50 dagen’

Men kan ze dezer dagen al “in aangepaste kledij” zien opstappen naar of terugkeren van school, maar eigenlijk is het ditmaal op vrijdag 5 mei dat de laatstejaars van alle Zottegemse middelbare scholen naar jaarlijkse traditie hun ‘50 dagen’ vieren (in plaats van de vroegere 100 dagen-viering mede ingevolge de coronapandemie).

Dit gaat gepaard met speciale activiteiten die in en vanuit de scholen zelf georganiseerd worden (vrij podium, etentje, uitstap, …) maar dezelfde traditie leert dat de viering ook buitenschools op donderdagavond en -nacht al ingezet wordt. Daarbij lieten de ‘feestvarkens’ in de voorbije jaren niet zelden, vooral in de centrumstraten en in Bevegem, sporen van vandalisme en wangedrag na. Door de politie zal naast de gewone interventieploeg een bijkomend team voorzien worden om in het stadscentrum en in de stationsomgeving te patrouilleren en eventueel tussenbeide te komen. Nultolerantie zal het parool zijn. Het basisprincipe van de 50 dagen-viering moet zijn: zich amuseren mag maar niet tot last of schade van buitenstaanders.