Twee Zottegemse en één Oosterzeels ateliers in beeld: Het derde raam, Hilde Van De Walle en Steven Verstuyft en An Deceuninck

Nuus reporter bezocht vorige week enkel kunstenaar die deelnamen aan atelier in beeld.

Kunstwerkt organiseerde een  event ‘Atelier in beeld’ (6&7 mei) Een initiatief dat beeldende kunstenaars in staat stelt om hun atelier, werken te tonen voor bezoekers. Route42, heeft op hun website (https://www.atelierinbeeld.be/nl ) de kunstenaars verzameld die in onze streek deelnemen.

We gingen een kijkje nemen bij

Steven Verstuyft & An Deceuninck Van Thorenburghlaan 23 Oosterzele

Schilderkunst, Fotografie en Mixed media

kunstenaars collectief ” HET DERDE RAAM” Zavel 19

Over het atelier

Het atelier is gelegen in pand toebehorend aan het OLVC Campus Centrum te Zottegem. Diverse en uiteenlopende kunstdisciplines worden uitgeoefend/besproken..gaande van beeldhouw- en schilderkunst, digitale en analoge fotografie, keramiek, conceptueel kunst , drukpers en poëzie…..

Coppens Marijke    Geert Van der Linden    Anneke Bauwens    Marc De Meuleneire    Guido De Vos maken deel uit het kunstenaars collectief.

Hilde Van de Walle, Pierkenstraat 88 (Velzeke)

Beeldhouwwerk in composiet en brons. In mijn beelden werk ik graag met verhoudingen en deformaties. Ik ontwricht de sculpturen van hun gewone anatomie. Hiervoor zal ik bewust delen onafgewerkt laten of weglaten. Door de onstabiele constructies lijken de beelden op zoek te gaan naar evenwicht en stabiliteit, letterlijk en figuurlijk. Het ongedwongen aftasten en spelen met materialen, texturen en vormen  versterken de beoogde uitstraling. Soms ontluiken er mythologische figuren. De half-mens en half-dier sculpturen worden versmolten met elkaar tot één beeld. Het creëren van een voelbare spanning in die getransformeerde lichaamsvormen betekenen voor mij het ontluiken van veerkracht en samenhorigheid.